Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yumruklu saldırı gerçekleştiren Şahin Şimşek hakim karşısına çıkıyor.

3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı hakimin tatilde olması nedeniyle 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin yürüteceği belirtildi. Sabah saatlerinde duruşmaya diğer mahkumlardan ayrı bir araçta getirildiği öğrenilen Şahin Şimşek'in 20 aydan 4 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacağı bildirildi.

Dava öncesinde, basın mensuplarına bilgi veren Taner Yıldız'ın avukatı Mehmet Savruk, yapılan tahkikatlarda Şahin Şimşek'in bilgisayarındaki incelemelerde, "Cezaevindeki yurtseverleri bayramda yalnız bırakmayalım" başlıklı kampanya başlattığının belirlendiğini söyledi. Savruk, internette başlatılan kampanyada kartpostal adresi listesinde Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin'in bulunduğunu bildirdi.

Adli Tıp raporlarında Şahin Şimşek'in 'bipolar affektif bozukluk' bulunduğunun tespit edildiği ancak bu bozukluğun yönlendirme yeteneğini azaltmadığının belirlendiğini bildiren Savruk, bilgisayarlardaki tüm verilerin dava dosyasına eklendiğini açıkladı.

Şahin Şimşek'in 27 Nisan tarihinde 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne kendi el yazısıyla bir dilekçe yazdığını söyleyen Mehmet Savruk, "Şahin Şimşek bu dilekçede, 'Sayın Başkan'ım, işlemiş olduğum suçun pişmanlığı içindeyim. Manevi duygular nedeniyle oradaydım. Şehit cenazesinde bağıranlar, slogan atanlar beni çok etkiledi. Bu olay hayatımda duyduğum tek pişmanlığım benim. Ben bu hataya düşecek tek insanım. Ailemin zor durumlara düşmemesi için tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum' diyerek tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Ancak yapılacak olan yargılamada Şahin Şimşek'e en az 20 en fazla 4 yıl ceza verilebilir" dedi.



iha