Başkan Kazan, Yeni Akit Gazetesi'nin internet sitesindeki yer alan "Zulüm 1938'de son buldu" isimli haber başlığı altında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret edildiğini belirterek Akit TV ve sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Başkan Kazan’ın hazırlamış olduğu dava dilekçesinde :

İFTİRALAR
“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına, yani Türk toplumunun Atatürk'e karşı duyduğu sevgi, minnet ve saygı” ya basın yoluyla hakarette bulunulmuş, ve yayın içeriğinde bunun ötesine geçilerek tarihi gerçeklikten uzak iftiralarla halkımızı yanıltmaya, Atatürk’e karşı cephe oluşturmaya, dini duyguları sömürmeye, kamu vicdanını rahatsız ederek toplumda infial oluşturmaya çabalanmıştır.” 

TARİH VE BİLİNÇ YOKSUNLARI
 “Tarih ve bilinç yoksunu vefa bilmez kişilerce ortaya konulan bu söz ve davranışların, aziz Türk milletinde Atatürk' e duyduğu eşsiz saygı duygusunu zayıflatamayacağı aşikar ise de bir kısım vatandaşlarımızın bu kışkırtmalardan etkiledikleri de göz ardı edilmemelidir.“

ATATÜRK’ÜN HATIRASINA AÇIKÇA HAKARET
Tebaa anlayışı yerine Türk ulusunu kadını ve erkeğiyle eşit yurttaş haline getiren Atatürk’ün laik bir yönetim anlayışıyla getirdiği kazanımların zulüm olarak nitelenmesi eleştiri kapsamında değerlendirilemez. Bilimdışı kişisel yargılar ile sarf edilen cümleler Atatürk’ün hatırasına açıkça hakaret teşkil etmektedir.

ÖNDERİMİZ, MANEVİ ATAMIZ
İşgal altında bulunan ülkemizin, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe verilen mücadele ve kazanımlar sonucunda kurulduğunu ifade eden Başkan Kazan :
“Türk Ulusunun kurtarıcısı ve Türkiye Devleti’nin kurucusunun Atatürk olduğu herkesçe bilinmektedir ve bilinmesi gerekir. O, her Türk Vatandaşı için bir "Önder" ve ‘Manevi Ata’dır. Bundan dolayıdır ki, her Türk vatandaşı O`nun hizmetlerine ve manevi varlığına büyük saygı duyar.”

İFADE SINIRLARI KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ
"Bu ülkenin kurucusuna tüm Türkiye’nin yasını tuttuğu ölüm yıldönümünde hakaretlerde bulunmak asla ifade sınırları kapsamında değerlendirilemez" diyen Başkan Kazan Akit TV ve yöneticileri için kamu davası açılması talebi ile suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.