Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde eski Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Şahap Gürsoy'un da aralarında bulunduğu 2'si tutuklu 19 sanığın, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları, yönettikleri ve üyesi oldukları'' ve bu kapsamda bir dizi suç işledikleri iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi. 

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Nurullah Coşkun ve Aziz Mencet ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve BDP adına avukat Emel Sayın katıldı. 

Sayın'ın müdahillik talebinde bulunduğu duruşmada Cumhuriyet savcısı Sadık Bayındır, esas hakkındaki mütalaasını verdi. 

Mütalaada, kendilerini, ''milliyetçi-ülkücü'' olarak tanımlayan sanıkların eylemlerinin ''suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak'' suçunu oluşturmadığı kaydedilerek, sanıklar Şahap Gürsoy, Kenan Berkay Şipal, Çağdaş Ozan Güneş'in ''suç örgütü kurmak ve yönetmek'', Resul Gökhan Koruç, Sait Koparan, Ömer Bumin Alanyalıoğlu, Sedat Eşkin, Tuncay Turkan, Erhan Bayram, Halil Bakibaba, İmran Koyuncu, Nurullah Çoşgun, Uğur Çavdar, Aziz Mencet, Fatih Köse, Uğur Kutlu, Hüseyin Çalış, Tansel Uzunöz ve İlhan Bozkurt'un ise ''suç örgütü üyesi olmak'' eylemlerinden beraatları talep edildi. 

Mağdurlar İlyas Demirel ve Metin Bölükbaşı'na karşı ''tehdit ve yaralama'' suçunu işlemek suçundan da yargılanan sanıklar Güneş ve Köse'nin delil yetersizliğinden beraatları istendi. 

21 YILA KADAR HAPİS TALEBİ
BDP Ankara İl Başkanlığı'na 15 Temmuz 2011'de molotofkokteyli atılması olayı nedeniyle sanıklar Aziz Mencet, Nurullah Coşgun ve İmran Koyuncu'nun ''siyasi partilerin kullanımındaki bina, tesis veya eşyaya yakıcı maddeyle zarar vermek'' ve ''yangın çıkararak, genel güvenliği tehlikeye sokmak'' suçlarından 21'er yıla kadar mahkumiyetleri talep edildi. 

Sanık Kenan Berkay Şipal'in, diğer sanıkları BDP il binasına molotofkokteyli atılması eylemine azmettirdiğine yönelik yeterli delil bulunmaması nedeniyle beraatı istenen mütalaada, Şipal, Coşgun ve Ergin'in ''ruhsatsız silah bulundurmak'' suçundan cezalandırılmaları isteminde bulunuldu. 

Mahkeme, BDP Ankara İl Başkanlığı'nın davaya kabulüne ve tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar verdi. 

Duruşma, sanıklar ve avukatlarına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre verilerek ertelendi.