AA

BURSA - 10 Eylül'deki saldırının ardından yakalanan ve 17 Eylül'de çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Bilgehan Şimşek'in BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a yönelik saldırısıyla ilgili iddianame tamamlandı.

Zanlı, konuşurken saldırdığı ''Birdal'ı yaralamaktan'' 4, ''Türk-Kürt düşmanlığı yaratmak, halkı kin ve nefrete sürüklemek'' suçundan da 4 yıl olmak üzere toplam 8 yıl hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Yaşanan olayda Şimşek'e saldıran 13 kişinin ise 3 ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılanacağı ifade edildi. İddianamede, mitingde bulunan kalabalığın, Birdal'a yönelik hareketten sonra zanlıya saldırdığı, Bilgehan Şimşek'in de kendisini darbedenler hakkında şikayetçi olduğu belirtildi.

Öte yandan yakalandıktan sonra zanlının cebinden, ''Hapse girerken, mezara girerken bile sana pisliklerimi temizlettirmek zorunda kaldığım için çok üzgünüm ve utanıyorum. Beni afet baba, hakkınızı helal edin'' şeklinde babasına yazdığı bir mektup çıktığı öğrenildi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, partisince Bursa'da düzenlenen ''Referandum İçin Boykot'' mitinginde konuşurken, Bilgehan Şimşek'in saldırısına uğramış, alanda bulunan bazı kişiler de saldırganı darbetmişti.