Zülfikar Ali AYDIN/AHT


"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının duruşmasında sanık Albay Dursun Çiçek, sözlerini bitirmesini isteyen mahkeme heyetine çok sert tepki gösterdi. "Sözlerinizi toparlayın" diye iki kez kendisini uyaran Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'e bağıran Çiçek, "Biz de burada mahkeme var diye geldik. Konuşmuyorum" dedi. Mahkeme Başkanı Şengün, "Görevinizle bağdaşmıyor bu yaptıklarınız" diye karşılık verdi.

AK Parti'yi düşürmek ve Gülen cemaatine komplo iddialarını içeren 7 sanıklı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası Silivri'deki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi. Kırmızı bültenler aranan Bedrettin Dalan'ın da sanıkları arasında olduğu davaya tutuklu sanıklar albay Dursun Çiçek ile Deniz Yıldırım katıldı.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ''Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki İlhan Cihaner'in de sanıkları arasında yer aldığı 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçu kapsamındaki davayla, 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' davasının birleştirilmesi yönündeki kararın'' kaldırıldığını hatırlattı. Duruşmada söz alan Dursun Çiçek, yargılandığı dava dosyası ile ilgili Erzurum'daki dosya hakkında karar çıkmadan mahkemenin karar almaması gerektiğini söyledi. Hakkındaki tüm suçlamalara aylardır yanıt verdiğini ve üzerinde bir şüphe kalmadığını öne süren Çiçek, "Mahkemenin Genelkurmay'dan istediği 40'tan fazla talebe de cevap verildi. Gerçeğin ortaya çıkarılması için birçok bilgi ve belge talebinde bulundum. Savcılar ise lehimizde olan belgeleri mahkemeden sakladılar" dedi.

BİZİM SİZE NİYE KİNİMİZ OLSUN?

Türkiye'de yargının ordusuyla, gazetecisiyle kavgalı hale geldiğini ve "kindar" davrandığını ileri süren sanık Albay Çiçek'e, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, "Lütfen, mahkemenin kimseye kini olmaz. Bizim size niye kinimiz olsun?" diye yanıt verdi.

MAHKEME BAŞKANI ÇOK KIZDI

Bir yıldır tutuklu olduğunu belirten ve dava dosyasıyla ilgili yaşananları tek tek anlatan Çiçek'i, mahkeme başkanı "Sözlerinizi toparlar mısınız? Sürenizi iki kat aştınız. Kesmek zorunda kalacağım" diyerek iki kez uyardı. Uyarıdan sonra Dursun Çiçek bağırarak, "Biz de buraya ?mahkeme var' diye geldik. Gelin benim yerime oturun görün... Bir sürü çalışma yaptık ?Bitirin' diyorsunuz. Ben de konuşmuyorum" dedi. Çiçek'in bağırarak sarf ettiği sözlere Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de aynı sertlikte şu sözlerle yanıt verdi: "Görevinizle bağdaşmıyor yaptıklarınız. Lütfen... Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz. Burada sanık konumundasınız. Mahkemeyle tartışma olmaz."

Köksal Şengün, tartışma sırasında ?'Bir daha savunma yapmayacağım' diyerek sanık kürsüsünden ayrılıp yerine oturan Dursun Çiçek'e 'O sizin bileceğiniz iş' dedi. Köksal Şengün, Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek'in tartışmaya müdahale etmesine de izin vermedi.