BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 17 Aralık 2011 günü Doğubayazıt Belediye Meydanı'nda toplananlara hitap etti. Demirtaş, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz'ı makamında ziyarete giderken, mitingden ayrılan grup, Doğubayazıt ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne doğru yürümeye başladı. Grupta bulunan Adem Yıldız, Emniyet Müdürlüğü'ne atmak istediği bombanın patlaması sonucu sağ eli koptu. Hastaneye kaldırılan Adem Yıldız tedavinin ardından tutuklandı.

Geçen yılın Mart ayında Doğubayazıt'ta kurulan 'Demokratik Çözüm Çadırı'na gidip gelmeye başladığını söyleyen Adem Yıldız iddianamede yer alan ifadesinde çadırda ideolojik dersler aldığını söyledi. Çocukları dağda olan aileleri ziyaret ederek onlara yardım malzemesi götürdüklerini ifade eden Yıldız, Mayıs ayında, Eyüp Ok adlı kişiden BDP Doğubayazıt ilçe teşkilatında olan gençlik odasında arkadaşlarıyla birlikte bomba eğitimi aldığını ileri sürdü. Kendisine, 'Abdullah Öcalan sizin için hapis yatıyor. Sizin de fedakarlık yapmanız gerekiyor' denildiğini öne süren Yıldız, şöyle dedi:

"Feyaz Aslan beni gençlik odasına götürürek, "Selahattin Demirtaş gelecek. Bu nedenle bir eylem yapmamız gerekiyor" dedi. Ercan Erkuş, cebinden bombayı çıkararak Feyaz Aslan'a verdi. O da bana uzatarak 'Al bunu cebine koy' dedi. 'Bombayla işim olmaz' dedim. Ercan Erkuş bana 'Partiye geliyorsun. Hiçbir eyleme katılmıyorsun. Yoksa sen ajan mısın? Hele bir atma da görelim' dedi. Feyaz Aslan ise 'Kürdistan kurulunca ödüllendirileceksin' dedi. Emniyet Müdürlüğü önüne gelince bombayı soldan sağ elime aldım. Fitili ateşledikten sonra gecikince fırlatamadan elimde patladı. Beni tehdit edip kandırdıkları için bu eylemi yapmak zorunda kaldım."

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında Adem Yıldız ile birlikte tutuklu yargılanan Orhan Şahin, Ercan Erkuş, Feyaz Aslan hazır bulundu. Mahkeme heyeti, duruşmaya kopan koluna çorap geçirerek gelen Adem Yıldız'ı devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan ömür boyu hapis cezası verdi. Ayrıca, sanığa kamu görevi nedeniyle bombalama suretiyle öldürmeye teşebbüsten 8 yıl 4 ay, tehlikeli maddeyi izinsiz olarak bulundurmaktan 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Mahkeme, Ercan Erkuş ile Feyaz Aslan'a da aynı suçlardan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ile 25'er yıl hapis cezası verdi. Tutuklu sanık Orhan Şahin silahlı terör örgütüne üye olmaktan 13,5 yıl, tutuksuz yargılanan Erkan Tanrıkulu'na ise 10.5 yıl hapis cezası verildi. Tanrıkulu'nun tutuklanması için yakalama kararı çıkarıldı.