4 tutuklu sanığı bulunan davada mahkeme heyeti 3 sanığın tahliyesine, 1 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 13 Ekim 2011 tarihine erteledi. Mahkeme heyeti ayrıca iki sanığın Kürtçe savunma talebini de reddetti.

Muş'un Bulanık İlçesi'nde DTP'nin kapatılmasının protesto edildiği ve iki kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava devam etti. 4 tutuklu sanığı bulunan davada Mahkeme heyeti 3 sanığın tahliyesine karar verdi. Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuklu sanıklar Musa Balıkçı, Bülent Kutmaral, Sinan Kutmaral, Serkan Göksu ve sanık avukatları katıldı.

Sanıklardan Serkan Göksu'nun avukatı Baran Bilici, müvekkilinin olay günü bölgede olmadığını, tespit tutanaklarında ve görüntülerde müvekkili ile ilgili bir delilin bulunmadığını açıkladı. Müvekkilinin uzun zamandır tutuklu bulunduğuna dikkat çeken Bilici, "Müvekkilimin Bulanık olaylarına katıldığına ve yönlendirdiğine dair bir delil bulunmamaktadır. Uzun zamandır tutuklu bulunmakta, kaçma ve delilleri karartma imkanı yoktur. Bu nedenle müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra diğer tutuklu sanıklara söz verdi. Sanıklardan Musa Balıkçı ve Serkan Göksu, kendilerini Kürtçe ifade etmek istediklerini talep ederken, diğer iki sanıkta ifadelerini tekrarladıklarını söyledi. Mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Aranın ardından mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan Serkan Göksu'nun dışındaki 3 kişinin tahliyesine karar vererek, duruşmayı 10 Ekim 2010 tarihine erteledi.

(CİHAN)