Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV), CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında polislere hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. EMŞAV, ayrıca Aygün'e bin liralık manevi tazminat davası açtı.
 
Adliye önünde toplanan grup adına açıklamayı EMŞAV Genel Başkanı Abbas Gündüz yaptı. Gündüz, CHP'li Aygün'ün polislere yönelik hakaret içeren sözler sarf ettiğini hatırlattı. Polisin bu ülkenin güvenliği için çalıştığını ifade eden Gündüz, Aygün'ün eleştiri sınırlarını aşmış olan sözlerinin kabul edilemez olduğunu belirtti. CHP yönetiminin de konuya karşı sessiz kalmasını kınadı. Gündüz, "Bugün burada Hüseyin Aygün isimli milletvekilinin eyleminin TCK 301. maddeye göre suç oluşturması ve bu suçun cumhuriyet savcıları tarafından re'sen yürütülmesine rağmen şikâyette bulunmaya ve adı geçen şahsın söylemlerinin tüm polislerin kişilik haklarına ağır bir saldırı olmasından dolayı ve her polisin maruz kaldığı bu eylemden dolayı da Sulh Hukuk Mahkemesi'ne bin liralık manevi tazminat davası açmak için buradayız." dedi.

Gündüz, Türk polisinin kimsenin şamar oğlanı olmadığını sözlerine ekledi. Bazı şehit yakınları da Hüseyin Aygün'e tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından grup üyeleri Aygün hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye'ye girdi.

TBMM'de, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşanan hak ihlalleri hakkındaki taslak raporun görüşmelerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün sözleri damga vurmuştu. Aygün, mahkemelerde görev yapan sivil polislere önce 'eşya' benzetmesi yapmış, sözlerinin 'eşek' olarak anlaşılması üzerine ise 'Eşya dedim' diyerek düzeltmişti. Ancak daha sonra "Eşek en azından işimize yarıyor." demişti.(CİHAN)