Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesi'nde sahte ikametlere seçmen kaydı yapılarak seçimlerde oy kullandırıldığı iddiasıyla yargılanan, aralarında Ölüdeniz Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz'ın da bulunduğu 6 sanık, beraat etti.

Mart 2009'da yapılan yerel seçimlerde, Ölüdeniz Beldesi'nde ikamet etmedikleri halde elektrik trafosu, kafe ve bar gibi binalar ikametgah gösterilerek, beldede oturmayan seçmenlere oy kullandırıldığı gerekçesiyle 6 kişi hakkında görevi kötüye kullanma suçundan açılan davanın karar duruşması bugün Fethiye 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. 2009 yılında açılan davanın karar duruşmasına, tutuksuz yargılanan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz avukatıyla birlikte hazır bulunurken; diğer tutuksuz sanıklar Fethiye Nüfus Müdürü Yener Sargıncı, personel Nurten Ataman, Ölüdeniz Belediyesi Zabıta Memuru Halil Sidekli, Hisarönü Mahalle Muhtarı Yüksel Ergün ve Ovacık eski Mahalle Muhtarı Yıldıray Alkaya katılmadı.

'SORUMLU KERAMETTİN YILMAZ'DIR'


Davaya, Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı adına müdahil olan Avukat Cavit Torun, beldede elektrik direği, kafe ve bar gibi mekanların adres gösterilerek seçmenlere oy kullandırıldığını iddia etti. Belediye Başkanı olarak bu işlerden Keramettin Yılmaz'ın sorumlu olduğunu aktaran Torun, sanığın cezalandırılmasını istedi.

'SİYASİ BİR DAVA'


Suçlamaları kabul etmeyen Keramettin Yılmaz ise savunmasında ikamet kayıtlarıyla ilgisi olmadığını kaydetti. Kış aylarında 6 bin 500 nüfusu bulunan beldenin, yaz aylarında sadece 8 bin çalışana ev sahipliği yaptığını anlatan Başkan Yılmaz, "Ben, belediye başkanıyım. Seçim sürecinde nüfus kaydıyla ne ilgim olur? Numaralandırma işlemleriyle de Zabıta Müdürlüğü'nde görevli arkadaşlar ilgilenir. Bunun siyasi bir dava olduğu açıktır" diye konuştu.

'KANITLANSIN, BAŞKANLIĞI BIRAKIRIM'


Mahkemede iddia edilen elektrik trafosuna ikamet verilmesi konusuna da açıklık getiren Yılmaz, "Ölüdeniz'de elektrik dağıtım şirketine ait büyük bir elektrik trafosu var. Bu trafonun hemen yanındaki konutta bir aile yaşamakta. Elektrik ve su abonelikleri mevcuttur. Bu ailenin seçimde oy kullanması için burası ikamet gösterilmiş. Kayıtlara da 'elektrik trafosu ikameti' diye geçirilmiş. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu iddia kanıtlanırsa belediye başkanlığını bırakırım" dedi.

Keramettin Yılmaz'ın avukatı Okan Ferizcan ise davanın siyasi içerikli olduğunu tekrarlayarak yapılan işlemlerin müvekkilinin sorumluluk alanı dışında olduğunu savundu.

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, temyiz yolu açık olmak üzere tüm sanıkların beraatına karar verdi.

'KARALAMA KAMPANYASI'


Mahkeme sonunda kararı yorumlayan Başkan Yılmaz, suçlamaların seçim sonuçlarının iptal edilmesi amacıyla kendisine yöneltildiğini söyledi. Bu tarz iddialarla başarı elde etmenin imkansız olduğunu aktaran Başkan Yılmaz, siyasetin meydanlarda yapılması gerektiğini savundu.

Kim ne kadar oy almıştı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ölüdeniz'in 2009 yılındaki nüfusu 4 bin 532 olarak gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu tarafından beldenin seçmen sayısı ise 3 bin 60 olarak belirlendi. Ölüdeniz'de yapılan 29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin adayı ve mevcut başkan Keramettin Yılmaz 1278, Ak Parti'nin adayı Ramazan Coşkun 845, MHP'nin adayı Hamit Yılmaz 465, DP'li aday Münüre Uysal 46, SP'li aday Ali Evirgen 17, ANAP'lı aday Mehmet Gürol ise 16 oy almıştı.