İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Şakir Ercan Gül katılmazken, avukatı Hasan Köroğlu hazır bulundu. Duruşmaya, şikayetçi Danıştay adına katılan olmadı.

Hakim İsmail Sasanlar, Danıştay Genel Sekreterliğinden gönderilen yazıda, şikayetten vazgeçildiğinin bildirildiğini kaydetti.

Avukat Hasan Köroğlu da dosyanın "görevsizlik kararı" verilerek bası n suçları konusunda görevli İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesini istedi.

Hakim de "görevsizlik kararı" vererek, dosyanın "Basın Kanunu'na muhalefet" suçlarına bakmakla görevli olan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar verdi.

İddianameden

Beyoğlu Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, Habertürk Gazetesinin 7 Temmuz 2010 tarihli ekonomi ekinde yer alan röportajda, Şakir Ercan Gül'ün "Danıştay'ın Toprak kararı ahlaki değil" şeklindeki beyanını n bulunduğu, mevcut hali ile bu beyanın Gül tarafından fevri kullanılan veya sürçülisan mahiyetinde bir beyan olmayıp röportaj ortamında kullanılan düşünülmüş ve bilinçli olarak söylenen bir söz olduğu kanaatine varıldığı için hakaretin manevi kastının bulunduğu kaydedilmişti.

Şüphelinin, genel olarak yargı kurumunu değil, Halis Toprak ile ilgili kararı veren Danıştayın ilgili dairesini kastettiği ifade edilen iddianamede, Gül'ün, 1 yıl 3 ay ile 2,5 yıl arasında hapis cezası öngören "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret" suçundan yargılanması istenmişti.



AA