Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan polis memurları H.A, N.Ö. ve B.Ö. katılmadı.
 
SANIKLAR DELİL DEĞİŞTİRDİ
Mızrak ailesinin avukatı Barış Yavuz, önceki olayla ilgili adli emanette bulunan ve sanıklar tarafından kullanıldığı bildirilen 3 bomba atar ve mermi çekirdeğinin daha önce mahkemeye getirildiğini belirterek, "Emanetteki dosyanın en önemli delilinin değiştirildiğini gördük. Maktulün kafatasından çıkarılan bomba atar mermisi yerine ev tüfeği fişeği bırakılmış. Bizce sanıklar bu delili değiştirdi. Mahkeme bu önemli delili bulmalı" dedi.
 
MAHKEME SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Avukat Barış Yavuz'un talebi üzerine mahkeme adli emanette bulunan silah mühimmatı ile otopsi tutanağındaki bilgileri inceledi. İncelemeyi kayıt altına alan mahkeme, otopsi sırasında Mahsun Mızrak'ın kafatasından çıkarılan gaz fişeğinin, mahkemeye gönderilen fişek kartuşundan farklı olduğunu tespit etti.
 
 Van Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nca hazırlanan raporda,
 
"Uç kısmı gövdesinden ayrılmış iki parça halindeki siyah renkli fişeğin, 12 kalibre av tüfeği mühimmatı olduğu" belirtildi. Raporda, "Mühimmat parçasının tetkik konusu 40 mm çapındaki bomba atar silahlarıyla çap farkı nedeniyle atılması mümkün değildir. Olayda kullanıldığı iddia edilen silahlar ile mukayese atışlarında kullanılmak üzere aynı özellikteki bomba atar mühimmatı ve suç konusu atılmış bomba atar mühimmatının laboratuarımıza gönderilmesi durumunda, incelemeye elverişli karakteristik izlerden mikroskopta yapılacak karşılaştırma neticesinde, suç konusu atılmış bomba atar mühimmatının şüpheli silahlardan atılıp atılmadığının tespitinin yapılabileceğini arz ederim" denildi.



ŞEYHMUS ÇAKAN / STARGAZETE.COM