Deniz Feneri Derneğinin, ''Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile ilgili iddiaları kullanarak'', dernek tüzel kişiliğine saldırıda bulunulduğu iddiasıyla CHP ve partinin eski genel başkanı Deniz Baykal aleyhine açtığı 1 milyon liralık manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, daha önce alınan ara karar gereğince, derneğin yöneticileri hakkında soruşturma olup olmadığının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından sorulduğu ancak buna ilişkin cevabın henüz gelmediği açıklandı.

CHP ve Deniz Baykal'ın avukatı İlsu Çatak, başsavcılıktan, derneğin bugüne kadarki tüm yöneticileri hakkında soruşturma olup olmadığının son bir kez daha sorulmasını talep ederek, ''Cevap gelmezse, elimizde Almanca belgeler var. Onları mahkemeye sunalım ve tercüme edilsin'' dedi.

Duruşma, Ankara Cumhuriyet Başsavcısına şahsa özel müzekkere yazılarak, davacı Deniz Feneri Derneği yöneticileri hakkında, dava dilekçesinde dava sebebi olarak gösterilen açıklamalarla ilgili soruşturma yürütülüp yürütülmediğinin sorulması kararlaştırılarak ertelendi.



AA