Böylece Deniz Feneri’nde örgüt ve dolandırıcılığın olmadığı kararı kesinleşti. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mahkeme kararıyla yapılan dinleme kayıtlarını, alınan bilgisayar kayıtlarını, hard diskleri, imajları imha etmeye başladı.
 
Özel hayat vurgusu
 
Deniz Feneri e.V soruşturmasında eski RTÜK Başkanı Zahit Akman dahil 20 sanığa dava açan Ankara Başsavcılığı, soruşturma safhasının tamamlanmasının ardından üçüncü kişilere ait ses kayıtlarını imha etti. Özel hayatın gizliliğini temel alan Başsavcılık, kararın kesinleşmesinin ardından davaya taraf olmayan kişilerin dosyadaki varlıklarını imha etme kararı aldı. Soruşturma kapsamında edinilen bir sandık dolusu hard disk imha etmeye başlanırken Başsavcılığın, mahkeme kararıyla yapılan legal dinleme ve davayla ilgisi olmayan şahısların bilgisayar kayıtlarını da imha edeceği bildirildi.
 
Suçunuz yok, kayıtları sildik
 
Başsavcılığın çalışmalarını tamamlaması sonrası ise daha önce mahkeme kararıyla dinlenen kişilere tebligat yollanacak. Tebligatta “Hakkınızda Deniz Feneri e.V soruşturmasından dolayı dinleme yapılmış ve herhangi bir suç tespit edilemediği için deliller imha edilmiştir” denilecek. Öte yandan kararın kesinleşmesinin ardından Başsavcılık, örgütle ve dolandırıcılıkla ilgisi olmadığı tespit edilen ancak daha önce haklarında tedbir kararı konulan şirketlerin mal tedbirlerini kaldırmaya başladı.
 
80 bin sayfa döküman birikti
 
Ankara Başsavcılığı tarafından 2007 yılında başlatılan Deniz Feneri e.V soruşturmasının bilançosu da netleşmeye başladı. Yargı süreci 110 klasörlük dev bir soruşturma halini aldı. Her klasörde 650 ila 800 sayfa belgenin olduğu dikkate alındığında 5 yıl içinde dava dosyasında yaklaşık 80 bin sayfa resmi evrak birikti. Almanya’daki “Deniz Feneri e.V.” bağlantılı soruşturmayla ilgili iddianame geçtiğimiz günlerde Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmiş ancak yetkisizlik kararı verilerek Nöbetçi İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.



Star