Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli sürdürülen çalışmaların ardından eylem hazırlığında bulunduğu bildirilen DHKP/C terör örgütü üyelerine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Beyoğlu, Sultangazi, Gaziosmanpaşa ve Maltepe'de belirlenen adreslere yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, örgütte sorumlu düzeyde bulunduğu belirtilen bir kişinin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 24 kişi gözaltına alındı.
    
Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, biri kurusıkı 2 tabanca, 14 fişek, sahte nüfus cüzdanı, satır olarak tabir edilen kesici alet ile çok sayıda dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.
    
Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan örgüt mensuplarının, son 6 yılda, iş yerlerine molotofkokteyli atılması, silahlı saldırı da bulunulması, 7 vatandaşın darbedilerek eşyalarının gasbedilmesi, korsan gösteri düzenlenmesi ve güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırıda bulunulması, tehdit yoluyla menfaat temin etmek gibi 14 olaya karıştıkları belirlendi.
    
24 kişiden 12'si, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edildi.


AA