İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan davada, sanıklar Abdulselam Tutal, Burhanettin Yalçın, Burak Çileli, Selim Aydın ve Emin Koçhan’a ‘terör örgütü İBDA-C’nin amaçlarına uygun olarak sübuta eren suçlarından dolayı anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs ettikleri’ gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmişti.

Mahkeme hazırladığı gerekçeli kararda, yasa dışı silahlı terör örgütü İBDA-C’nin elebaşısı Salih Mirzabeyoğlu’nun hükümlü olarak cezaevinde bulunduğu sırada yazdığı kitaplarda kendisine uygulanan işkenceyi anlattığı ve bunların öldürülen İhsan Güven’in eseri olduğunu belirttiği kaydedildi. İhsan Güven’in bu şekilde hedef gösterildiğinin anlatıldığı gerekçeli kararda, 5 sanığın Güven çiftini öldürdükleri ifade edild.

Sanıkların bu eylemi yasa dışı silahlı terör örgütü İBDA-C adına anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek için gerçekleştirdiği vurgulandı.

Kararın gönderildiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını onadı. Yargıtay, sanıkların eyleminin, terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Anayasasını cebir ve şiddet kullanarak değiştirme amacına yönelik olduğunu ifade etti. Sanıkların vahamet arz eden olayı gerçekleştirdiği anlatılan Yargıtay kararında mahkemenin verdiği hükümde bir isabetsizlik görülmediği belirtildi.