(DHA) -- Vali Vahdettin Özkan, olayın bütün boyutları ile araştırılacağını, küçük kızın gaz bombası mı, yoksa başka bir nedenle mi yaralandığının tespit edileceğini söyledi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Silopi ilçesi Nuh mahallesinde önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen ve 2 yaşındaki Elif Güngen'in başından ağır yaralanmasına yol açan olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

Vali Özkan, "Olayı bütün yönleri ile araştıracağız. Küçük kızın gaz bombası mı, yoksa başka bir nedenle mi kafasından yaralandığını tespit etmek için soruşturma başlattık. Küçük kızın sağlık durumunu da yakından takip ediyoruz. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur. Tasvip etmediğimiz bir olaydır. Soruşturmalar sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır" dedi.

Olayın gelişimi

Silopi ilçesi Nuh mahallesinde önceki akşam yapılan bir düğün sırasanda oradan geçmekten olan bir polis aracı taşlı saldırıya uğradı.

İddiaya göre, polisler taşlı saldırıya gaz bombası ile karşılık verdi.

Polisin attığı gaz bombalarından biri yakın mesafede bulunan 2 yaşındaki Elif Güngen'in kafasına isabet etti. Minik Elif ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Silopi'deki ilk müdahaleden sonra ambulansla Batman Medikal Park Hastanesi'ne sevk edilen Elif Güngen'in kafatasının arka kemiğinde kırık tespit edildi.

Hala komada olduğu öğrenilen Elif'in sağşıl durumu ciddiyetini koruyor.