Silivri'deki mahkemede görülecek duruşmada Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Aydınlık Dergisi muhabiri Ufuk Akkaya, Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım ile tutuksuz sanıklar İlhami Handan ve MİT'çi Özel Yılmaz hazır bulunacak. Sanıklar silahlı terör örgütüne üye olmak ve şiddet kullanarak hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan yargılanacak.

Dördüncü Ergenekon iddianamesinde bir numaralı şüpheli olarak yer alan ve hakkında mahkemeden çıkarılmış yakalama kararı bulunan İstek Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Bedrettin Dalan ise duruşmada bulunmayacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Çiçek'in davasıyla birleştirilen İlhan Cihaner'in sanık olduğu dosyaya ilişkin bu aşamada herhangi bir işlem yapılmayacak. Mahkeme, Yargıtay 11. Ceza Dairesi ile aralarında oluşan uyuşmazlığın giderilmesi için dosyanın özel kurye ile Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na gönderilmesine hükmetmişti. Ceza Genel Kurulu'ndan karar çıkana kadar bu dosyayla ilgili herhangi bir işlem yapmayacak olan mahkeme, Cihaner ve 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk'in aralarında bulunduğu 14 sanığa da bugünkü duruşma için davetiye göndermedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan dördüncü Ergenekon iddianamesinde 7 sanığa ağır suçlamalar yöneltiliyor. Millete ve hükümete yönelik komploların yer aldığı "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinde imzası bulunan Deniz Albay Dursun Çiçek hakkında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak", Bedrettin Dalan da "silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından yargılanacak. İddianamede Poyrazköy'de Bedrettin Dalan'ın başkanı olduğu İstek Vakfı'na ait arazide ele geçirilen cephaneliklerden bahsedilirken bu mühimmatlarla ilişkili olan ikinci Ergenekon davası sanığı Mustafa Levent Göktaş'ın, Erbay Çolakoğlu'nun, Dursun Çiçek ile bağlantısına dikkat çekiliyor. Bu kapsamda Çiçek'e kirli tezgah belgesinin yanı sıra bu iddialar da sorulacak. Çiçek'i Poyrazköy cephaneliği davasının bir numaralı sanığı olan emekli Binbaşı Levent Bektaş, Balyoz kod isimli darbe planı soruşturmasının bir numaralı şüphelisi emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da avukatlığını yapan Celal Ülgen savunacak.