Çiçek, Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından hakkında açılan davanın 20 Temmuz’daki ilk duruşmasına katılacak. Çiçek’in İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden “İrticayla Mücadele Eylem Planı” davası 31 Ağustos tarihine ertelenmişti. Çiçek askeri mahkemedeki duruşmalar süresince Mamak Askeri Cezaevi’nde kalacak.

Sözlü savunma yapacak
Dursun Çiçek hakkında Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından “Astlık üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve harekette bulunmak” ve “görevi suistimal” suçlamasıyla açılan davada ilk kez hâkim karşısına çıkacak.
Çiçek duruşmada sözlü savunma yapacak. Avukatları Celal Ülgen, Şemşettin Tolga Altan ve stajyer avukat olan kızı İrem Çiçek de duruşmada hazır bulunacak.

Çiçek’in ilk duruşmada sözlü olarak savunma yapacağı öğrenildi. Dursun Çiçek’in kızı İrem Çiçek, “Biz iddianamenin çelişkilerle dolu olduğuna inanıyoruz. Askeri Mahkeme’de de bunu açık bir şekilde ifade ve ispat edeceğiz. Türk yargısına ve adalete güveniyoruz” dedi. (Milliyet)