(DHA) -- Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne Çırağan Caddesi üzerinde bulunan savcı ve hakimlerin kullandığı kapıdan MİT görevlileri tarafından getirilen Kozinoğlu, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade vermek üzere binaya girdi.

Kozinoğlu daha sonra tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Soruşturma kapsamında Ankara'daki evinde arama yapılan Kozinoğlu, yurtdışında olduğu için hakkındaki gözaltına alma kararı uygulanamamıştı.

Kozinoğlu'nun MİT'teki görevi nedeniyle Afganistan'da bulunduğu kaydedilmişti.

KOVALAMACA YAŞANDI!

Bu arada Kozinoğlu’nun adliyeye gelişinde MİT görevlileri ile gazeteciler arasında adeta kovalamaca yaşandı. Kozinoğlu’nun görüntüsünü vermek istemeyen MİT görevlileri bir arabayı gazetecilerin beklediği kapıdan içeri soktu.

Herkes Kozinoğlu’nun geldiğini düşünürken, Kozinoğlu başka bir araçla, tutukluların girdiği kapıdan girmek istedi ancak burada da haberciler ve kameralarıyla karşılaştı.

Kameraların görüşünden çıkmak isteyen Kozinoğlu, adliyenin yanında bulunan bir üniversiteye girmek istedi. Daha sonra üniversite kapısından çıkan Kozinoğlu, geldiği araca tekrar binerek adliyenin ön kapısından uzaklaştı. Kozinoğlu burada gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Protokol kapısından girdi

Cezaevi araçlarının girdiği kapıdan uzaklaşan Kozinoğlu, daha sonra hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye girdi.