Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Ergenekon soruşturmasının atamalar nedeniyle kesintiye uğramasının sözkonusu olmadığını belirterek, hiçbir soruşturmanın bir savcıya bağlanmadığını ifade etti.

128 hâkim ve savcının görev yerini değiştiren Adli Yargı Kararnamesi'yle Ergenekon davasının soruşturmasını yürüten savcıların görev alanlarının değiştirilmesini ANKA'ya değerlendiren HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, Türkiye'de görev yapan 4 bin savcı bulunduğunu hepsinin mutlaka başsavcıvekili olmayı hayalinden geçireceğini ifade etti. Atamalarla Ergenekon davasının seyrinin değiştiğine yönelik ifadeleri değerlendiren Okur, "Soruşturmanın bu nedenle bir kesintiye uğraması sözkonusu olmaz. Hiçbir soruşturma bir savcıya bağlanamaz" dedi. Okur, Öz'ün görev değişikliğini şu ifadelerle açıkladı:

"Bu arkadaşlar sonuçta bulundukları yerde başsavcıvekili oldular. Bu hizmetlerini takdir ettiğimizi gösterir. Soruşturmanın da bu nedenle bir kesintiye uğraması sözkonusu olmaz. Bu soruşturmayı 7 savcı yürütüyordu. 4'ü görevi başında. Geriye kalan 3 kişiden bir tanesi Fikret Seçen'di. O da Turan Bey'in (Colakkadı) yerine başsavcıvekili oldu. Bundan dolayı soruşturmalar etkilenmez. Hiçbir soruşturma bir savcıya bağlanamaz. O arkadaşımız öbür tarafta hizmetlerine devam edecek."

-"ÇOLAKKADI UYUMLU ÇALIŞTIĞI ARKADAŞLARLA BİRARADA"-

Öz'ün özel yetkilerinin alınmasının görevden alma gibi değerlendirilemeyeceğini ifade eden Okur, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili bir tasarruflarının olmadığını belirtti. Okur, "Çağlayan Dünyanın en büyük adliyesi olacak. Turan Bey'i (Çolakkadı) oraya Başsavcı olarak atadık. Yanına mutlaka vekil verilmesi gerekiyordu. Turan Bey ile uyumlu çalışan isimler birada" değerlendirmesinde bulunarak, atamalara ilişkin kamuoyunda yapılan ilk değerlendirmelerin sağlıklı olmayabileceğinin altını çizdi. Öz'ün yeni görev alanını Çolakkadı'nın belirleyeceğini söyleyen Okur, "Fikret Bey (Seçen) Turan Bey'in (Çolakkadı) eski pozisyonunu alacak" diye konuştu. Seçen'in çalışma şeklini kendisinin belirleyeceğini belirten Okur, "Orada kendisi bizzat işin içinde mi olur yoksa diğer arkadaşlarla mı götürür bilmiyoruz. Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini Fikret Bey belirleyecek" şeklinde konuştu.


Anka