Aralarında Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un da bulunduğu 278 sanığın yargılandığı Ergenekon Davası’na Silivri’de devam edildi.
 
Son aşamaya gelinen tarihi davada, sanıklar, esas hakkındaki mütalaya ilişkin son savunmalarını yaptı.
 
Emekli Orgeneraller İlker Başbuğ, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal’ın da sanıkları arasında yer aldığı davada 286’ıncı duruşma yapıldı.
 
Davada savcının esas hakkındaki mütalasını sunmasının ardından yeni bir aşamaya geçilmişti.
 
Mahkeme, esas hakkındaki son savunma için, örgüt üyeliğinden yargılanan sanıklar ve avukatlarına toplamda 1 saat, örgüt yöneticiliğinden yargılanan sanıklar ve avukatlarına ise toplam 2 saat süre vermişti.
 
Bu duruma tepki gösteren bazı avukatlar duruşmayı terketmişti.
 
Silivri’deki duruşma yine gergin başladı. Bazı avukatlar mahkemenin son savunma için verdiği süreye ilişkin kararından geri dönmesini istedi. Ancak, mahkeme eski kararında direndi
 
Tutuklu sanıklardan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un da hazır bulunduğu duruşmada daha sonra sanıkların son savunmalarına geçildi.
 
Gün boyunca sanıklardan Gazeteci Güler Kömürcü, Abdülvahit Özkaya, Murat Uslukılıç, Sedat Peker, Kenan Özay ve Selçuk Özkan son savunmalarını yaptı. Daha önceki savunmalarını tekrarlayan sanıklar, haklarındaki iddiaları reddetti.



AA