İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmada, Ersöz'ün video konferans yöntemiyle yapılan çapraz sorgusunun tamamlanmasının ardından duruşma salonundaki avukatı Ali Rıza Dizdar savunma yapmaya başladı.
    
Davanın başlangıcından beri bugünü beklediğini ve müvekkiline sürekli ''Sen bu savunmayı yapana kadar ölmemelisin, her ne pahasına olursa olsun savunmanı yapacaksın'' dediğini belirten Dizdar, tüm klasörleri ve iddianameyi okuyarak savunmayı hazırladığını söyledi.
    
Avukat Dizdar'ın savunmasının uzaması üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, ''Müvekkilinize soralım mı, o ne diyecek?'' dedi. Dizdar da ''Müvekkilim ölmediği sürece savunmasını yapacaktır'' diye konuştu.
    
Şengün'ün, ''Bir de Ersöz'e soralım, ne diyecek?'' demesi üzerine söz alan Ersöz, ''Bunun üzerine diyecek bir şey yok. Savunmaya devam edilsin'' dedi. Ersöz'ün bu sözü salonda gülüşmelere neden oldu.
    
Dizdar'ın savunmasına devam etmesinden kısa süre sonra Ersöz'ün ara vermek istemesi üzerine, Mahkeme Heyeti duruşmaya kısa bir ara verdi.
    
Verilen aranın ardından Dizdar savunmasına devam ederken, rahatsızlanan Ersöz'e oksijen maskesi takıldığı görüldü.
    
Ersöz'ün el işaretleriyle bir şeyler söylemek istemesi üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Şengün, duruşmayı 16 Ağustos Pazartesi gününe bıraktı.




AA