Dava, 29 Haziran'a ertelendi. 
12 Eylül darbesi ile ilgili davayı gören Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın 4. duruşmasının ara kararını açıkladı. Mahkeme, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'na yazılan yazının cevabının beklenmesine, bir dahaki duruşmaya kadar cevabının çabuklaştırılması amacıyla gerektiğinde yazı yazılmasına, gelen müzekkere doğrultusunda gerektiğinde yeni yazılar yazılmasına karar verdi. Evren ve Şahinkaya'nın aile nüfus tablolarını UYAP üzerinden dosyaya konulmasına karar veren mahkeme ayrıca tanıkların eş ve çocuklarının mal varlıklarının araştırılması için ilgili kurumlara yazı yazılmasına karar verirken, malvarlıklarına tedbir konulmasını reddetti. 
Mahkemenin ara kararında dönemin milletvekili Cüneyt Canver'in 1986 yılında Tahsin Şahinkaya hakkında verdiği yolsuzluk dosyası hakkındaki belgeler için TBMM Başkanlığına müzekkere yazılmasına, MHP Avukatı Yücel Bulut'un 12 askeri darbesi öncesi parti yetkililerinin etnik ve mezhepsel konularda yazdığını iddia ettiği raporun mahkemeye gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığı'na, Adalet Bakanlığı'na ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verdi. Mahkeme, savcının mütalaasında dinlenmesi istenen kişiler ile ilgili olarak da bu talebin iddianamenin okunup sanıklarının savunmalarının alınmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi. 

-ERDAL EREN'İN YAKINLARININ MÜDAHİLLİK TALEBİ KABUL EDİLDİ-

Mahkemenin ara kararında müdahillik talebinde bulunan BDP, İnsan Hakları Derneği, BBP, Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği, Devrimci 78'liler Federasyonu, Türkiye Yazarlar Sendikası gibi tüzel kişilerin birçoğunun talepleri reddedilirken, suçtan zarar görme ihtimali ve usulüne uygun olarak yapılan talep doğrultusunda TÖBDER'in, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın, Çağdaş Hukukçular Derneği'nin; Diyarbakır, Muğla ve Mersin barolarının müdahillik taleplerini kabul etti. Yeni Asya Gazetecilik A.Ş.'nin 12 Eylül döneminde kapatıldığına dair belgeleri sunması halinde müdahillik talebinin değerlendirileceğini belirten mahkeme, 1402 sayılı yasa kapsamında görevlerinden uzaklaştırılan Baskın Oran, Halil Demirer, Mehmet Özer, Muazzez Özer, Arif Işık, Kemal Yayla ve Kenan Dilberoğlu'nun müdahillik taleplerini kabul etti. Mahkeme ayrıca MHP Eski Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in oğlu, Milletvekili Ahmet Kutalmış Türkeş'in davaya müdahil olmasının kabul edilmesine karar verdi. 
Mahkeme, 12 darbesinden sonra TBMM kararı olmaksızın idam edilen Erdal Eren, Serdar Soyergin, Necati Vardar, Veysel Güney, Ramazan Yukarıgöz, Mustafa Özenç, Cengiz Baktemul, Ömer Yazgan ve Halil Esendağ'ın yakınlarının müdahillik taleplerini kabul etti. 
Mahkeme, 12 Eylül sürecinde işkence gördüğünü iddia eden Erdem Şenocak ile işkencede ölen Ali Sarıbal, Zeynel Abidin Ceylan, Satılmış Şahin, Hasan Asker Özmen ve cezaevinde ölen Abdullah Gürbıdak'ın yakınlarının davaya müdahilliğini de kabul ederken, gerekli belgeleri sunmayan ve koşulları taşımayan diğer özel kişilerin müdahillik taleplerini reddetti. Mahkeme sonraki duruşmayı 29 Haziran'a erteledi.



Anka