Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

Adana'da siyasetçiler, bürokratlar, işadamları ile 'Kurtlar Vadisi Filistin' filminde rol olan bazı oyuncuların isimlerinin de telefon dinlemelerine takıldığı fuhuş operasyonunda yakalanan ve haklarında 4'er yıl hapis cezası istenen 11 sanıktan tutuklu 6 kişi tahliye edildi. Sanık kadınlardan bazıları fuhuş yaptıklarını kabul ederken, fuhuş yaptırmadıklarını iddia etti.

Adana Emniyet Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin, bazı fuhuş yapan kadınların sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde seksi giysili fotoğraflarıyla 300 ile 1000 lira arasında işadamları, bürokratlar ve siyasilere pazarlandığı ihbarı yapıldı. 7 ay önce başlatılan teknik takip sonunda 27 Kasım'da yapılan operasyonda yakalanan ve haklarında Adana 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılan 6'sı tutuklu 11 kişinin yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanıklar Ç etin Ç., Muzaffer D., Betül K., Hatice Ö., Ferah T. ve Emine E.S. ile tutuksuz sanıklardan Hasan S., Fadime Y., Songül B. İle Aytül Ü. katıldı.

'PARAYA İHTİYACIM YOK'
'Bir kimseyi fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak veya aracılık ettirmek' suçlarından 4'er yıla kadar hapis cezası istenen sanıklardan fuhuş için otellere ya da adreslere kadın gönderdiği ve komisyon aldığı iddia edilen Çetin Ç., suçlamayı kabul etmeyerek, "Ben pastane işletmecisiyim. Yerim ve işim bellidir. Fuhuş yaptırmaya ve bundan para almaya ihtiyacım yoktur" dedi.

'FUHUŞ YAPTIK, YAPTIRMADIK'
Sanıklardan Aytül. Ü.'nün kız arkadaşı olduğunu ifade eden Muzaffer D., "Aytül daha önce fuhuş yapıyordu. 1.5 ay önce bıraktı. Kendisine fuhuş yaptırmış ya da yer temin etmiş değilim" diyerek kendini savundu. Tutuklu kadınlar fuhuş yaptıklarını kabul ederken, kimseye fuhuş yaptırmadıklarını iddia etti.

Tutuksuz sanıklardan ses sanatçısı olduğunu belirten Hasan S., sanıklardan Ferah ve Betül'ü oryantal oldukları için tanıdığını iddia ederek, "Bazen birlikte çalıştığımız olmuştur. Kimseye fuhuş yaptırmadım, ücret almadım" dedi. Songül B. De, ilişkiye girdikleri erkeklerin arkadaşı olduğunu ve para almadığını öne sürdü. Fadime Y. ile Aytül Ü. de, fuhuş suçlamasını kabul etmedi.

'EMNİYETİN ŞOVU'
Sanıklardan Ferah T.'in avukatı Nizar Savaş, yapılan operasyonun bir şov olduğunu ifade ederek, "Bu emniyet müdürlüğünce Ankara'daki büyüklere gösteri amaçlı şovdur" diyerek müvekkilinin tahliyesini istedi. Diğer avukatlarda, sanıkların tahliyesini talep etti.

6 TAHLİYE
Mahkeme hakimi, 6 sanık da tutuklulukta geçen süreleri göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Duruşma, mahkemeye gelmeyen tutuksuz sanıklardan Alpay Y.'nin zorla getirilmesi için 12 Mayıs'a ertelendi.