Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)


AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 31 Ekim'de düzenlenecek Cumhuriyet Konseri'ne Fazıl Say'ı davet edecekleri açıklaması yapmıştı. Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise bu açıklamayı yalanlayarak, “İnsanların belli bir müzik dinledikleri için bir siyasi görüşe sahip olduğunu düşünmek bence çağdışı bir düşünce tarzıdır. Kendisi çok iyi bir sanatçı olabilir. Ama entelektüel düzeyinin gelişmiş olduğunu söyleyemem. Siyasi tartışmalar belli bir entelektüel düzey ister. Kendisini o seviyede görmüyorum” demişti.

Bu sözler dava konusu oldu. Fazıl Say'ın avukatı tarafından verilen dava dilekçesinde “Bu saldırı ile müvekkil, toplum nezdinde insanlara hakaret eden, onları kategorize eden, çağdışı düşünce tarzına sahip, entelektüel düzeyi gelişmemiş biri olarak gösterilmiştir” denildi.
Kabak, Say'ın dava açmasını, “Dava dilekçesi bana gelmedi. Dava açma hakkı ne kadar kutsalsa savunma hakkı da kutsal. Biz de mahkemede en iyi şekilde kendimizi savunacağız” yanıtını verdi.