Avukat Barkın Timtik geçen yıl 18 Ocak’ta yapılan ÇHD operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra, 28 Ocak 2013’te verdiği şikâyet dilekçesinde mesleklerini icra ederken polis tarafından hedef seçildiklerini iddia etti. Timtik, gözaltına alındıkları aşamada, mevzuatta gece arama yapılamayacağı belirtilmesine rağmen saat 4’te kapılar kırılarak bürolarına girildiğini belirtti. Aramada bir savcı ve avukat bulundurulması gerekirken, savcının kapılar kırıldıktan bir saat, avukatın iki saat sonra gelebildiğini kaydetti.

Müvekkilleri tarafından gönderilen mektuplara el konulduğunu, 24 saat süren aramanın ardından Emniyet’e götürüldüklerini kaydeden Timtik, “10 kadar polis el ve ayaklarımızı hareketsiz hale getirip avurtlarımızdan, kulak altlarımızdan baskı uygulamak ve burnumuzu tıkayıp nefessiz bırakarak, tükürük örneği almışlardır” diye yazdı. Timtik, gizlilik kararına karşın basına gerçekdışı bilgi verildiğini, büroda ‘gizli bölme’ olmadığı halde varmış gibi aktarıldığını, bütün bunların da savcının bilgisi dahilinde yaşandığını ileri sürdü.

 Bu dilekçe üzerine HSYK, Savcı Adem Özcan hakkında soruşturma açtı. Avukat Timtik, 8 Ocak 2014’te ifadeye çağırıldı. Başsavcı Vekili Ercan Şafak tarafından ifadesi alınan Timtik, dilekçedeki tüm şikayetlerini burada da tekrar etti. Bu arada, ÇHD Davası’nda tahliye olan avukatlardan Şükriye Erden, yargılama için getirildikleri Silivri Cezaevi’ndeki üç ayrı kamerayı kapattıkları için kendilerine birer ay ‘görüş ve etkinlik yasağı’ konulduğunu belirtti.