İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri ve Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu gözaltına alınan 10 şüphelinin dün gece taş ve sobalarla Gazetenin kapısına kadar gelip camları kıran kişiler arasında olduklarının belirlendiği öğrenildi. 
 
Öte yandan Hürriyet Gazetesi'ne yönelik pazar gecesi gerçekleşen saldırıya karışanların belirlenmesi için de polisin çalıştığı öğrenildi. Bağcılar Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda her iki saldırının kameralara yansıyan görüntülerinin incelendiği, saldırıya karışanların kimliklerinin bu yolla belirlenmesine çalışıldığı belirtildi. 

10 şüpheli İstanbul Emniyeti'nin dün gece il genelinde yapılan yürüyüş ve eylemler ve sonrasında  yaptığıçalışmalarda gözaltına alındı. İstanbul genelinde toplam 93 kişinin gözaltına alındığı çalışmalara ilişkin İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada,Terör olayları ile ilgili olarak il genelinde bir takım yürüyüş ve protesto eylemleri gerçekleştirildiği belirtilerek "Bazı ilçelerimizde parti binaları, basın kuruluşları ile iş yerlerine ızrar meydana gelmiş, olaylar esnasında herhangi bir can kaybı ve ciddi yaralanma olmamıştır" denildi.   

Valilik  "Mala zarar verme" olayları ile ilgili suç işledikleri tespit edilen 93 kişinin adli işlemlerin yapılması için gözaltına alındığını duyurdu.