Berna ŞAHİN - İSTANBUL
Dava öncesi Ali İsmail Korkmaz'ın ağabeyi Gürkan Korkmaz ile görüştük. Aynı zamanda avukat olan abi Korkmaz, şu anki hukuki sürecin Ali İsmail'in ölümünden daha fazla canlarını acıttığını söyledi. Gürkan Korkmaz, kendisi ve ailesi adına adil bir yargılama istediklerini belirtti.

'O SOKAKTAKİLERİN HEPSİ YARGILANMALI'
Abi Korkmaz tutuklu bulunan tek polisin müebbetle yargılandığını, diğer tutukluların ise bu polise yardım etmekten yargılanlandıklarını belirterek, bunun hukuki boşluk oluşturduğuna dikkat çekti. Korkmaz şöyle konuştu: ''Cezaevindeki diğer tutukluların da adam öldürmeden yargılanmaları gerekiyor. Bu yargı düzeninde 3-5 sene ile yırtma ihtimalleri var. O sokakta eylemcileri darp eden herkesin aynı şuçtan yargılanması gerekiyor. Orada bir organizasyon, suça iştirak hali var. Kardeşim 8 kişi önüne denk geldi diye öldü. Başka  biri de ölebilirdi.  O sokakta  bulunların hepsi birbirlerine güç vererek bu şuçu birlikte işlediler. Hepsi suça iştirak etti. Eylemcileri darp ve öldürme kastı taşıyan o sokakta kim varsa, aynı suçtan yargılanmalı ve cezalandırmalı. 

Abi Korkmaz yargı sürecine olan güvensizliğini ise ''Gözlerimizin önünde gerçekleşen hukuksuzluğa müdahale etmemek gerçekten çok zorumuza gidiyor. Evet adil bir yargılama bekliyoruz. Bu mümkün mü, şu zamana kadar gelen süreçte mümkün olduğu gözükmüyor'' sözleriyle değerlendirdi. 

POLİSLER GÖREVLERİNİN BAŞINDA
Cezaevinde tutuklu bulunanlarla aynı  şuçu işlemelerine rağmen 3 polisin tutuksuz yargılandığının ve  görevlerine devam ettiklerinin altını çizen abi Korkmaz, ''Hatta bellerinde silah taşıyorlar. Buna müsaade eden bir yargı duzeninden nasıl adil bir sonuç beklenir, o da tartışılır'' dedi.
Ali ismail Kormaz davasının 4'e bölünmesine de tepki gösteren Korkmaz, 'dava neden bu kadar parçalandı?' sorumuza ise çarpıcı bir yanıt verdi: ''Eskiden bir çok dava güvenlik gerekçesiyle Eskişehir'e taşınırdı, şimdi ise aynı gerekçeyle Kayseri'ye taşınıyor. Davaya duyarlı insanların takibini engellemek için yapılmış bir hamledir. Ancak şu bilinsi ki Kayseri'de yüzlerce insan bu davayı takip edecek.''  

Korkmaz ailesi ilk kez 3 Şubat'ta, polislerle yüzleşecek. Bu olayda özellikle anne Korkmaz'ın yaşadığı üzüntüyü dile getiren Korkmaz, ''Bir annenin oğlunu tekmelerle öldüren katillerin yüzüne bakması maalesef Türkiye'de mümkün'' dedi. Korkmaz, kardeşinin daha iyi bir dünya istediği için toplumsal eylemlere katıldığını, ancak kendisini bu dünyaya çok gördülerini söyledi.

Bu davanın sadece ailesinin değil, özgür yaşamak isteyen, nefes almak isteyen herkesin davası olduğunu söyleyen abi Korkmaz, sözlerini şöyle tamamlıyor:  ''Kimseye davamızda yanımızda olun demiyoruz, gelin davanızı takip edin diyorum. Ali'yi öldüren zihniyetin yarın seni, abini, kardeşini, babanı, çocuğunu öldürmeyeceğini bilemezsin."