İSTANBUL - İstanbul 13. Asliye Ceza mahkemesinde görülen duruşmaya, bir önceki celsede hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan sanık Dr. Haydar Dümen ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada savunması alınan Dümen, insan üzerinde hiç bir zaman deney yapmadığını ve hiçbir doktorun da bu şekilde deney yapmaya hakkı ve yetkisi olmadığını anlattı.

''Vajinismus'' hastalığı için uyguladığı tedavi yönteminin herkesçe bilinen ve her yerde her an uygulanabilen bir yöntem olduğunu savunan Dümen, şunları söyledi:

''Bu yöntem için herhangi bir makama başvurmak ya da izin almak gerekmez. Yaptığım tedaviler nedeniyle Sağlık Bakanlığı hakkımda herhangi bir işlem yapmadı. Ayrıca İstanbul Tabip Odası da bir inceleme yaptı ve aklandım. Hakkımda açılan bu davanın asıl sebebi reyting kavgası olduğunu düşünüyorum. Yazdığım gazetenin tirajları arttı.''

Hakkında suçlamaları reddeden Dümen, beraatını talep etti. Sanık Haydar Dümen'in avukatı Selamettin Dinçer de, soruşturmanın genişletilmesi için dilekçe vereceklerini belirterek, bunun için süre istedi. Hakim Mustafa Yener Ulak, sanık avukatına süre vererek duruşmayı erteledi.

1 İLA 3 YIL ARASI HAPİS CEZASI ALABİLİR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 12 Mart 2010'da özel bir televizyon kanalında yayınlanan bir programda Haydar Dümen'in 'vajinismus' hastalığını 40 dakikalık teknik bir seansla kesin olarak çözüme kavuşturduğunu söylediği ve Dümen'in bunu internet ve televizyon gibi çeşitli yollarla duyurduğu belirtiliyor.

İddianamede, Haydar Dümen'in yapmış olduğu bu tedavi yöntemlerinin bilimsel olup olmadığının kanıtlanmadığı ve sanığın bu yöntemleri hastalara uyguladığı belirtilerek, Haydar Dümen'in, ''insan üzerinde deney yapmak'' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.


AA