CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın verdiği yanıt, Kamu İhale Kurumu'nun ihale bedeli 413 bin TL'lik işi 413 milyon TL yazdığını ortaya çıkardı. Ulaştırma Bakanı, 413 milyon TL'nin gerçekte 413 bin TL olduğuna dikkat çekerek, "Sehven yazılan rakam Kamu İhale Kurumu ile görüşüldükten sonra düzeltilmiştir" dedi. Üstelik, ihale kapsamındaki 16 bin fidan, Karayolları 11. Bölge (Van) Müdürlüğü sınırlarındaki yolların çevresine dikildi.


-16 BİN FİDAN DİKİMİ İŞİ-

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 31 Mart 2010 tarihinde ihalesi yapılan Karayolları 11. Bölge (Van) Müdürlüğü hudutları dahilinde fidan dikimi ve bakım hizmet alım işinin bünyesinde; 16 bin adet fidan dikimi, 6 adet arazözün 150 gün (toplam 900 gün) çalıştırılması, yolların yarma ve dolgu şevleri ile orta refujlerde yabani otların temizlenmesi, toprağın gübrelenmesi, bordur diplerinin temizlenmesi, ağaçların budanması işleri yer aldığını açıkladı.

-SEHVEN YAZILMIŞ-

Ulaştırma Bakanı, ihalesi yapılan işin yaklaşık maliyeti 641 bin 360 TL olup, yüzde 35 tenzilat ile 413 bin TL bedelle en düşük teklifi veren Em-Ka Mad. İnş, Taş. Tem. Hiz. Ltd. Şti. ile Özgök Müh. Taah. Tic. Ltd. Şti'nin (Ortak Girişim) uhdesinde kaldığını bildirdi.
Basında yer alan 413 milyon TL'nin gerçekte 413 bin TL olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, "Sorun Kamu İhale Kurumu'ndan kaynaklanmakta olup, sehven yazılan rakam Kamu İhale Kurumu ile görüşüldükten sonra düzeltilmiştir. Kamu İhale Kurumu da yazılım hatası olduğunu teyit etmiş olup, Kamu İhale Komisyon kararı ekte sunulmuştur" dedi.

-16 BİN FİDAN YOLLARIN ÇEVRESİNE DİKİLDİ"-

Ulaştırma Bakanı,16 bin fidanın, Karayolları 11. Bölge (Van) Müdürlüğü sınırlarındaki yolların çevresine dikildiğini belirterek, "Bu konuda; 8 Haziran 2010 tarihi itibari ile 243 bin 835,20 TL ödeme yapılmıştır" dedi.

-"KİK'İN CİDDİYETSİZ İŞ YAPTIĞININ KANITIDIR"-

Bakan Yıldırım'ın yanıtını değerlendiren CHP'li Turgut Dibek, "413 bin liralık ihaleyi Kamu İhale Kurumu 413 milyon olarak işlemiştir. Bu KİK'in ne kadar ciddiyetsiz iş yaptığının kanıtıdır. Eğer bu yanlış fark edilmeseydi devletin uğrayacağı zarardan kim sorumlu olacaktı" diye sordu.(ANKA)
(MG/ÖMR)