İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder tarafından hazırlanan 23 sayfalık iddianamede, Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi Haluk Soylu'nun da aralarında bulunduğu 14 tutuklu sanık ile hakkında yakalama çıkarılan 8 sanık yer aldı. Uyuşturucu ticareti yaptığı ileri sürülen örgütün liderliğini yaptığı belirtilen Doğan Alagöz'ün savcılık sorgusunda, imalathanede bulunan uyuşturucu maddelerin eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kuzeni Erdem Ersoy'a ait olduğunu söylediği kaydedildi.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Fulya Kantarcıoğlu'nun kardeşi eczacı Haluk Soylu'dan uyuşturucu hapların içine karıştırmak için kafein aldıklarını ifade eden zanlı Alagöz'ün organizatör konumunda olduğu anlatıldı.

Uyuşturucu hap imalatı yaptığını bildiği örgüt lideri Doğan Alagöz ve örgüt üyesi Hüseyin Köksöken'e hap imalatında kullanılan kimyasal maddeleri temin ettiği anlatılan Soylu'nun organizasyona yardım ettiği kaydedildi.

İddianamede, Doğan Alagöz'ün liderliğinde şüpheliler Hüseyin Köksöken ve Mesut Demir'in Başakşehir'de bir imalathanede uyuşturucu hap imal ettikleri, şüpheli Mehmet Cengiz'in imalat için gerekli kimyasal maddeleri Haluk Soylu'ya ait ilaç firmasından alarak imalathaneye teslim ettiği anlatıldı.

Doğan Alagöz'ün 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından 8,5 yıldan 43 yıla kadar, Hüseyin Köksöken, Mehmet Cengiz ve Mesut Demir'in 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından 8,5 yıldan 40 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Haluk Soylu'nun 'Örgüt adına suç işlemek ve uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeyi temin etmek' suçlarından 1 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede, diğer 17 sanığın 1 ile 25 arasında değişen yıllarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

Alagöz'ün savcılık sorgusunda imalathanede bulunan uyuşturucu maddelerin sahibi olarak gösterdiği eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın kuzeni Erdem Ersoy hakkında suç işlediğine dair yeterli delil olmadığı gerekçesiyle dava açılmadı.