2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "kasten ödüm öldürmek ve gaspa teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen S.K. ve Y.K., son kez hakim karşısına çıktı. Hırsızlık için gittikleri eski patronlarının evinde kendilerine çay ikram eden 29 yaşındaki Meral Yüksel'i başına poşet geçirdikten sonra kemerle boğarak öldürmekle suçlanan sanıklar, son sözlerinde mahkemenin takdirine sığındıklarını söyledi.

Mahkeme, sanıkları 2 çocuk annesi Yüksel'i öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanıklara yağmaya teşebbüs suçundan da 8'er yıl hapis cezası verildi.

Olay, geçen yıl Orhangazi'ye bağlı Ortaköy'de meydana geldi. Traktör bayii işleten Rahim Yüksel'in eşi Meral Yüksel (29), eve gelen kişi tarafından başına poşet geçirildikten sonra kemerle boğazı sıkılıp başına sert bir cisimle vurularak öldürüldü. Yüksel'in evinden 2 gencin aceleyle çıkıp kırmızı bir motosiklete binerek kaçtığını gören komşuları, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, cinayet saatlerinde evden çıkarken görülen 2 kişiden birinin Rahim Yüksel'in yanında yaklaşık 3 yıl çalışan ve bir yıl önce işten çıkarılan S.K. (24) olduğunu belirledi.

S.K. ile arkadaşının, söz konusu eve gidip kapıya çıkan genç kadına, "Kayınvalidenin bir çayını içmeye ve halini hatırını sormaya geldik" dedikleri öğrenildi. Bunun üzerine Meral Yüksel'in, kocasının eski işçisi olan S.K. ile arkadaşına, "Kayınvalidem pazarda. Ben size çay yapayım, o gelene kadar oturun" dediği, çayı yaptıktan sonra da alt kattaki eltisine indiği belirtildi. S.K.'nin bu fırsattan yararlanarak evde ziynet eşyası aramaya başladığı, bu sırada Meral Yüksel'in eve gelmesiyle paniğe kapılan S.K.'nin genç kadına saldırıp kafasına sert bir cisimle vurduğu, daha sonra eşarp ve kemer ile boğazını sıkarak boğduğu belirlendi.

Cinayetin ardından evden kaçan şüphelilerden S.K.'nin 5 bin TL, Yüksel K.'nin ise 2 bin TL kredi kartı borcu olduğu, borçlarını ödeyebilmek için Rahim Yüksel'in evinden altın çalmayı planladıkları ortaya çıkmıştı.

STAR