AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’de yaşanan yumurtalı protesto olayı ile ilgili tartışmalar sürerken ilk dava sürpriz biçimde öğrenci cephesinden geldi. Öğrenciler, yumurtalı protestoya hedef olan Burhan Kuzu hakkında, kendilerine “Beyinsizler” dediği için dava açacaklarını açıkladı.

Mülkiyeliler Birliği üyeleri ile bazı öğretim üyeleri fakülte önünde basın açıklaması yaptı. Fakülte’de 8 Aralıkta yapılan toplantı sırasında, İstanbul’da öğrencilere uygulanan şiddetin protesto edildiğini belirten Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsanFeyzibeyoğlu, “Bu haklı protesto bahanesiyle muhalif seslere tahammülsüz iktidar mensupları öğrencilerimize hakaret etmiş, dekanımızı istifaya çağırmıştır. İktidar ve yandaşlarının tutumunu, üniversite özerkliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Mülkiyeliler Birliği, fakültemiz öğrencilerinin ve üniversite gençliğinin sorunlarının bilincindedir ve haklı taleplerini desteklemektedir” dedi.

Feyzibeyoğlu, 151 yıllık Mülkiye tarihinin, “iktidarların okul yöneticilerine ve öğrencilerine yönelik baskı uygulama gayretlerinin örnekleriyle dolu olduğunu” savunarak, “Mülkiye öğrencileri, ne haklı protestolarında ne de haklarında yürütülmekte olan soruşturmalarda yalnız değillerdir. Bilinmelidir ki, Dekanımız ve öğrencilerimiz hakkında iktidar tarafından yapılan ve yapılacak her türlü işleme Mülkiye mezunları da muhatap olmaya hazırdır” dedi.

Öğrenciler adına konuşan Eren Yolsav da Burhan Kuzu’nun kendileri hakkında, “...Beyinsizler. O yumurtaları yeseler, beyinleri daha iyi çalışır...” dediğini belirterek, “Siyasal öğrencilerini ’beyinsiz’ ilan eden Kuzu, söylemine bir çeki düzen vermeli ve biz Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinden özür dilemelidir. Bu sözlerinden dolayı Kuzu’ya Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri Dayanışma Derneği olarak dava açacağız” dedi.

Özcan: Dekan’ın kusurlu olduğunu zannetmiyorum’
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum’a yönelik yumurta atma ve protesto olayıyla ilgili soruşturma sonucunu beklediklerini belirterek, raporun sonucuna göre gerekeni yapacaklarını söyledi. Özcan, soruşturma açılması için olayın meydana geldiği gün Ankara Üniversitesi’ne yazı gönderdiklerini anımsattı. Bu soruşturmanın sonucunu beklediklerini kaydeden Özcan, bu rapor doğrultusunda gerekenin yapılacağını belirtti. Özcan, gelecek rapor ikna edici bulunmazsa, YÖK Denetleme Kurulu’nu devreye sokacaklarını da açıkladı.




Habertürk