Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da 97 yaşındaki Ayşe U.'nun namaz kılarken boğazına bıçak dayayıp kulağındaki küpelerini gasp ettikten sonra tecavüz ettiği öne sürülen M. F. A. (20), 39 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı. Duruşmaya gelen yaşlı kadın, mahkemede sanığın yüzüne tükürüp, "Seni utanmaz" diye bağırdı.

Seyhan ilçesi Demetevleri Mahallesi'nde oturan Ayşe U., 7 Ekim 2010'da sabaha karşı namaz kılmak için kalktı. Namaz kılarken hırsızlık amacıyla eve giren M. F. A. ile karşılaştı. Pencerenin demir parmaklığını kırarak eve girdiği belirlenen M. F. A., iddiaya göre, yaşlı kadının boğazına bıçağı dayayıp, "Küpeleri ver yoksa kulağını keser ben alırım" diyerek küpelerini gasp etti. Ardından da ağzını kapatarak yaşlı kadına giysilerini parçalayarak tecavüz etti. Başka bir hırsızlık olayının ardından 10 Ocak'ta yakalanan M. F. A.'tan alınan kan ve sperm örneği ile olay sonrası yaşlı kadından alınan sperm örneğinin DNA karşılaştırması tuttu. DNA sonucu üzerine tutuklanan M. F. A., hakkında Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Nitelikli yağma, nitelikli cinsel saldırı, nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme" suçlarından açılan davada yargılanmaya başladı.

"ATAM YAŞINDA NİYE YAPAYIM?"
Yaşlı kadının da torunuyla geldiği duruşmada hakkında 39 yıl hapis cezası istenen M. F. A., suçlamayı kabul etmedi. M. F. A., "İftira kurbanıyım. Mehmet Ali Ş. esrar satmadığım diye bana iftira attı, suç attırdı. Kadını tanımam. Böyle yüz kızartıcı bir suç işlemem söz konusu olamaz. Kadın, ninem, atam yaşında. Yaşlı bir kadına nasıl yapabilirim?" diyerek kendini savundu.

"NAMUSUMU KİRLETTİ"
Tecavüze uğradığı iddia edilen Ayşe Ü. ise sanıktan şikayetçi oldu. Sabaha karşı ibadet yaparken karşısında sanığı gördüğünü ifade eden Ayşe Ü., "Evde yalnızdım. İbadet ediyordum. Pencere camını kırıp içeri girmiş. İbadet ederken gözüm kapalıydı. Aniden karşıma çıktı. ?Ben hırsızım' dedi. Bıçağı boğazıma dayadı. Küpelerimi zorla aldı. Elbiselerimi parçaladı. Birkaç kez de eliyle vurdu. Namusumu kirletti" dedi.

SANIĞA TÜKÜRDÜ
Mahkeme Başkanı yaşlı kadına, "Sana tecavüz eden bu muydu?" diyerek sanığı teşhis etmesini istedi. Ayşe Ü. de, "Buydu" dedikten sonra, sanığa tükürüp, "Seni utanmaz seni" diye bağırdı.

YAŞLI KADIN ADLİ TIP'A SEVK EDİLDİ
Mahkeme heyeti, olaydan sonra gönderildiği Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde beden ve ruh sağlığı bozulduğu yönünde rapor verilen Ayşe Ü.'yü, tekrar beden ve ruh sağlığı ile ilgili rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Duruşma, raporun beklenilmesi için ertelendi.