İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip tutanağında, ilk duruşmanın 6 Kasım'da görüleceği ve müşteki sayısının çokluğu nedeniyle 7 ve 9 Kasım tarihlerinde de devam edeceği belirtildi. Mahkeme İsrail'li 4 sanık için çıkarılan tebligatlar, iddianame ve diğer evrakların İngilizce'ye çevrilerek İsrail adli makamlarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine karar verdi. 

Mahkeme sanıkların üzerine atılı kasten öldürme ve kasten öldürmeye azmettirme suçları için yasada öngörülen cezanın alt sınırını göz önünde bulundurarak sanıklara avukat atanması için İstanbul Barosu'na yazı yazılmasına hükmetti. 

Dosyasında 490 müştekinin yer alması nedeniyle müştekileri 3 gruba ayıran mahkeme, her grubun farklı günlerde duruşmaya gelmesini karara bağladı. Ayrıca İbranice bilen bir tercüman bilirkişinin de duruşma günü hazır edilmesi kararlaştırıldı. 

İddianamede, olayın meydana geldiği 30 Mayıs 2010 tarihinde İsrail Genelkurmay Başkanı olan Rau Aluf Gabiel Ashkenazi ile İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi ve İstihbarat Başkanı Amos Yadlin sanık olarak yer alıyor. Gemideki basın mensuplarının da aralarında bulunduğu 490 kişi ise mağdur ve müşteki. Sanıklar için 9'ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve çeşitli oranlarda hapis isteniyor. 

(CİHAN)