MİT'ten savcılara itiraz

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'nın ifadeye çağrılması üzerine müsteşarlık savcılığa yazı göndererek söz konusu iddiaların görev suçu kapsamında olduğu gerekçesiyle kanuna göre Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirtti. Görevsizlik ve yetkisizlik itirazında bulunan MİT, dosyanın Ankara'ya gönderilmesini istedi.

KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş ifadeye çağrılmış ve bugün adliyede olması istenmişti. Ancak MİT Müsteşarlığı'nın hukuk müşavirliği bugün savcılığa yazı gönderdi. Konuyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, açıklama yaptı. Seçen, yazıda, "Söz konusu iddialar görev suçu kapsamına girmektedir. Kanuna göre görev suçu ile ilgili konularda Başbakanlık'tan soruşturma için izin alınması gerekmektedir." denildiğini belirtti. .

Seçen, soruşturma için Başbakanlıktan izin alınmadığının belirtildiği yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na görevsizlik ve yetkisizlik itirazında bulunulduğunu söyledi. Yazıda, Ankara'da bir soruşturma olduğu ve dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmesinin istenildiğini ifade eden Seçen, MİT'in söz konusu taleplerini incelemeye aldıklarını belirtti.

MİT'in 'Ankara'da soruşturma var' dediği dosyanın 'Oslo görüşmelerine' ilişkin CHP'nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma olduğu kaydedildi.

Hakan Fidan Köşk'e çıktı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül haftalık olağan görüşme kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme 15:55 sularında sona erdi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın haftalık olağan görüşme kapsamında Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne çıktı.

KÖŞK: SÜRECİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşar Emre Taner ve eski müsteşar yardımcısı Afet Güneş'in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları Gül'ün, Hakan Fidan ile yaptığı haftalık olağan görüşmenin önceden planlandığını ifade etti. Gül'ün, ''Devlet Günü'' olarak nitelenen perşembe günleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarını kabul ettiği anımsatıldı.

Gül'ün, Fidan'ı bugünkü kabulünün, Fidan, Taner ve Güneş'in ifadeye çağrılmasının basına yansımasının ertesine rastlaması nedeniyle görüşmenin gündemini son yaşanan gelişmelerin oluşturduğu bildirildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün, gelişmeleri yakından takip ettiği kaydedildi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Perşembe günü yapılan olağan görüşmesini yapan Başbakan Tayyip Erdoğan da yine yine rutin olarak saat 17.30'da Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmek için Çankaya Köşkü'ne çıkacak.(zaman)