Mardin'de 10 yıl önce, iki kadın tarafından para karşılığı 26 erkekle birlikte olmaya zorlanan N.Ç. davası bir kez daha ertelendi. Mardin 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasında daha önceki duruşmalara mazeretsiz katılmayıp ifade vermeyen 19 kişiden 18'i ifade vermişti.

İfade vermeyen 1 kadına tutuklanma kararı çıkarılarak ifade verilmesi kararlaştırıldı. N.Ç.'nin İHD avukatlarından Reyhan Yalçındağ, Eren Keskin ve Erdal Kuzu'nun mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada, daha önce ifadesine başvurulmak için hakkında zorla getirilme kararı olan bir sanık getirilip ifadesi alınırken, sanıklar arasında bulunan ve N.Ç.'yi pazarlamakla suçlanan Türkan Temel hakkında ise ifadesine başvurulmak üzere yakalama kararı çıkartıldı. Duruşma sanıklar ile ilgili eksiklerin giderilmesi için 2 Ekim 2012 tarihine ertelendi. 

Öte yandan, her gün savcılık kalemleri tarafından duruşma saatlerinin yazıldığı listede N.Ç'nin ismi açık bir şekilde yazıldı. Listede ayrıca diğer sanık ve avukatlarının ismi de bulunuyor.



İHA