Kemal ÖZDEMİR / ERZİNCAN (AHT)

Hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye hakaret ettiği iddiasıyla dava açılan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in yargılanmasına 16 Şubat 2011'de başlanacak.

Orgeneral Saldıray Berk hakkında Kemaliye Sulh Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 4 ay ile 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasının 16 Şubat 2011'de yapılacağı belirtildi. Duruşmanın yapılacağı gün ile ilgili Orgeneral Saldıray Berk'e tebligat da gönderildiği öğrenildi.

Berk hakkında 21 Ekim'de Kemaliye Cumhuriyet Savcılığı kovuşturmaya yer olmadığına dair takipsizlik kararı vermişti. Karara Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin' in itirazı üzerine dosya, bir üst mahkeme olan Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi ise 23 Aralık'ta itirazı yerinde bularak Orgeneral Saldıray Berk'in yargılanmasına karar vermişti. Dosyanın 30 Aralık'ta Kemaliye ilçesine ulaşmasının ardından aynı gün Kemaliye Cumhuriyet Savcısı Ramazan Temel, TCK'nın 125/3A ve 125/4 maddeleri uyarınca ?Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve ?alenen hakaret' suçları ile hazırladığı iddianameyi Sulh Ceza Mahkemesi'ne iletti. Sulh Ceza Mahkemesi'nin iddianameyi kabul etmesinin ardından 1 yıl 4 ay ila 2 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası istemi ile dava açıldı.