Ankara- Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirel (30) hazır bulundu. Cumhuriyet savcısının verdiği mütalaaya göre, sanık, 4 Şubatta, müşteki Cumali Yıldız'ın (40) kullandığı, Gülbahçesi-Hastaneler güzergahında hizmet veren Adana Büyükşehir Belediyesi otobüsüne bindi.

Otobüse binerken belinde elbiselerinin arasında duran satırı gösteren Halil İbrahim Demirel, şoföre ''otobüse binen yolculardan parayı ben alırım, yerine kart basarım'' dedi. Şoför korkarak ses çıkarmazken zanlı ise binen tüm yolculardan paraları topladı. Ayrıca, otobüs şoförü Yıldız'dan da 5 lira aldı. Zanlı, topladığı paraya karşılık, kent kart basacağını söylediği halde basmayarak otobüsten indi.

Demirel, ertesi gün de müşteki Hüseyin Sıçramaz'ın şoförlüğünü yaptığı otobüse binip aynı şekilde 15 yolcudan para topladı. Zanlı, bir yolcunun polisi araması üzerine, Obalar Caddesi'nde yakalandı.

Cumhuriyet savcısı, sanık Demirel'in ''silahlı yağma'' suçundan 30 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Sanık Demirel, duruşmadaki ifadesinde suçlamaları reddederek, 2003'ten beri belediye otobüslerine bindiğini, şoförlerin kendisini tanıdığını ve sevdiğini söyledi.

Kent kartı olmayan yolculardan 1 lira ücret aldığını ve yerlerine üzerinde taşıdığı kent kartı bastığını belirten Demirel, ''Bu şekilde aradaki birkaç kuruşluk farktan para kazanırım. Olaydan 1 gün önce bir kişi beni tehdit etmişti. Bu yüzden yanımda satır taşıyordum, görmüş olabilirler. Otobüse binip yolculardan para topladım. Şoförden de kent kartımı doldurmak için borç olarak 5 lira istedim, 3 lira verdi. Aldığım parayı ertesi gün iade ettim. Suçlamaları kabul etmiyorum'' diye konuştu.

Müşteki otobüs sürücüleri Hüseyin Sıçramaz ve Cumali Yıldız da sanıktan şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

Mahkeme başkanı, Büyükşehir Belediyesine bilet paralarının ödenip ödenmediğinin belirlenmesi için yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.



AA