"KADINA YÖNELİK ÖLDÜRME OLAYLARININ ARTMASI NEDENİYLE..."

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Köksal Şahin (33) getirilmedi. Duruşmaya müşteki avukatı Sevcan Kumyol Yücel katıldı. Duruşmada söz alan avukat Yücel, kendisini "Ona cin musallat olmuş. Kendini doğramaya başladı" diye savunan rezidanstaki kadın cinayetinin sanığı için "Ruh sağlığı yerinde değilmiş gibi rol yapması dikkate alınarak ayrıca son zamanlarda kadına yönelik şiddet ve öldürme olaylarının artması nedeniyle sanığa verilecek cezada indirim uygulanmamasını talep ederiz" dedi.

BIÇAKLADI, BOĞAZINI KESTİ, ÇANTASINI ALIP GİTTİ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı Mustafa Cevad Telli, Köksal Şahin'in Fatma Şerban'ın evine öldürme amacıyla gittiğini belirterek, "Maktulü bıçakla vücudunun bir çok yerine vurarak ayrıca boğazını kesmek suretiyle  öldürdüğü ve olay yerinden ayrılırken maktulün çantasını da alarak olay yerinden uzaklaştığı anlaşılmıştır" dedi. Savcı Telli, sanık Şahin'in "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Hırsızlık" suçlarından da toplamda 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşma, gelecek tutuklu sanık Şahin'in esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

Ümraniye'de bir rezidansta oturan  Fatma Şerban'ın cansız bedeni geçtiğimiz yıl Eylül ayında komşuları tarafından bulunmuştu.  Polisin olayla ilgili yaptığı soruşturmada cinayeti Şerban ile bir süredir beraber olduğu öğrenilen Köksal Şahin'in işlediği tespit edildi. Köksal Şahin'in binaya giriş ve çıkışı sırasında güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri, cinayeti onun işlediğinin delili olarak dosyaya girdi. Fatma Şerban'ı bıçak darbeleriyle öldürdükten sonra tatil yapmaya gittiği Çeşme'de olayın ertesi günü yakalanıp İstanbul'a getirilen Köksal Şahin hakkında "Tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve  "Nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme", "Hırsızlık" suçlarından da 8 buçuk yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.


Arzu KAYA İstanbul DHA