Riskli Birime Hizmet Verenlerin Mağduriyeti
 
Davada riskli birimlere (ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık v.b.) kısa süreli hizmet veren sağlık çalışanlarına hizmet verdikleri sürelerde riskli birimler katsayısından üzerinden ek ödeme yapılmasını engelleyen düzenlemenin iptali de talep edildi. Söz konusu düzenlemenin hakkaniyete aykırı olduğuna dikkat çekildi. Düzenlemenin Anayasamızın “eşitlik ilkesine” ve “çalışma barışına” aykırı olduğu belirtilerek iptalinin gerektiği ifade edildi.
 
Disiplin Cezalarında Ek Ödeme Verilmemesi
 
Türk Sağlık-Sen tarafından açılan dava ile uyarma, kınama, aylıktan kesme gibi disiplin cezası alanlara belli bir süre ek ödeme yapılmamasına yönelik düzenlemenin iptali istendi. Söz konusu düzenleme ile disiplin suçu alan çalışanlara bir ceza daha verildiği belirtilerek bu yetkinin idareye tanınmadığına dikkat çekildi.
 
Açılan davada “ birim performans katsayı” ifadesi ile bölümlerdeki eksikliklerin personelin performansında değerlendirilmesinin hakkaniyete aykırı olduğu belirtilerek iptali istendi.
 
Gelir Vergisi Alınması
 
Söz konusu yönetmelikte yer alan kanuni kesintiler kısmında ek ödemelerden gelir vergisi alınmasının düzenleyen hükmünde iptali talep edildi. Bu düzenlemenin haksızlık olduğuna vurgu yapıldı. Açılan davada ayrıca mesai içi çalışılmayan günlerin belirlenmesinde Hastane yöneticisinin onayı ile ilgili düzenlemenin iptali talep edildi.
 
Önder Kahveci: Yönetmelik Çalışanları Mağdur Etti
 
Açılan dava ile ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Sağlık çalışanlarının 5 aydır yayınlanmasını bekledikleri yönetmelik yeni hakları bırakın mevcut olanları bile geriye götürmüştür. Çalışanların hakların ellerinden alınmış, çalışanlar açıkça mağdur edilmişlerdir. Türk Sağlık-Sen olarak yönetmeliğinin neden olduğu mağduriyetleri gidermek için Danıştay’a davamızı açtık.” dedi.