ANTALYA (İHA) - 
Geçen yıl Mart ayında tatile geldikleri Antalya'nın Kemer ilçesinde konakladıkları otelde aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün de zehirlenmesiyle ilgili açılan davanın 3. duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Öğrenciler Jean Piere Follkovt (18), Jan Lange (18), Dustin Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Rafael Neca (21), Cwiklinksi Vanessa (18) ve Vincent Fayerabend'in (20) kaldıkları otelde aldıkları alkolden zehirlendikleri iddia edilmişti.
Öğrencilerden Rafael Neca otelde, Jean Piere Follkovt ve Jan Lange'in de özel ambulans uçakla götürüldükleri Almanya'da hayatlarını kaybetmişti.
Ölen Alman gençlerden Rafel Neca'nın babası Lars Neca ile Jean Pierre Follkovt'un babası Hans Follkovt ve Alman avukatlar da duruşmaya katıldı. Tutuklu sanık Cengiz Emmez, Halil İbrahim Emmez ve Vedat Karagülmez ile tutuksuz 10 sanık ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Ölen öğrencilerin avukatları tutuklu yargılanan Emmez kardeşlerin silahlı örgütsel faaliyet gösterdiklerini ileri sürerek yargılamanın bu yönde yapılmasını istedi. Ayrıca olayın yaşandığı otel yöneticilerinin de Cengiz Emmez'in kaçak
içki sattığından haberdar olduğunu iddia eden avukatlar, "Şahıslar hakkında defalarca dava açılmış ve yakalama yapılmış. Cengiz Emmez olayın meydana geldiği tarihten kısa bir süre öncede Kemer'de aynı suçtan yakalanmış" dedi.
Hakkındaki iddiaları kabul etmeyen Cengiz Emmez, şunları söyledi: "Bu olay meydana geldiği tarihten itibaren ölümler üzerime yıkılmaya çalışılıyor. Hakkımda sahte içki imal etmek ve satmaktan dolayı hiçbir mahkemede kesinleşmiş karar yok. Antalya'da benim gibi faaliyet gösteren 128 şirket var. Suç üzerime atılıyor. Ölenler suçlu, zira onların kolonya içtikleri iddia ediliyor. Onlara kimse birşey demiyor. Benim sattığım içkilerden ölmüş olsalardı, diğer müşterilerin de ölmesi gerekirdi. Ben suçsuzum."
Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt ise "Merak etme biz kimsenin etkisi altında kalmayız. Gazete bile okumuyoruz" diyerek karşılık verdi.
Cengiz Emmez'in avukatı Fevzi Dersuneli de "Cengiz Emmez, birçok otel ve tatil köyüne içki satıyor. İçkiler sahte olsa buralarda yüzlerce ölümlerin yaşanması lazımdı" dedi.

DURUŞMAYA BEŞ ŞİŞE İÇKİ İLE GELDİ
Tutukluluğu devam eden Anatolia Oteli'nin Satın Alma Müdürü Vedat Karagülmez'in avukatı Hakan Evcin de duruşmaya 5 şişe içkiyle geldi. Av. Evcin, savunmasında şirkete içki satma ruhsatını TAPDK'ın verdiğini, ölen gençlerden otelin sorumlu olmadığını söyledi. İçkilerin bandrollü ve yasal yolla alındığını anlatan Evcin, şişeleri göstererek şöyle konuştu: "Şişeler tamamen kapalıdır. Bandrolleri orijinaldir. Bu nedenle şişelere bakarak içindeki sıvıda ne kadar etil ne kadar metil alkol olduğunu tahmin etmek
imkansız. İçkilerin sahte ya da kaçak olduğu gözle görülememektedir. Vedat Karagülmez, her şeyin yasal olduğu gözüken resmi evrakları tam olan Cengiz Emmez'in şirketinden içkileri satın almıştır. İçkilerin sahte ya da kaçak olduğunu bilmesine imkan yoktur. TAPDK memurları bile özel aletlerle tespit yapabiliyor."
Mahkeme tutuklu üç sanığın tutukluluk hallerinin devam etmesine karar verip duruşmayı erteledi.
(SK-HO-Y)