Hatırlanacağı gibi birkaç gün önce Zaman'da yer alan habere göre kesinleşen dokuz yıllık cezası nedeniyle aranan E.C.A. sokak çatışmasında yaralanmış ve getirildiği Adana Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesinde muayene edildikten sonra menüsküs yırtığı teşhisi konulmuştu. Ancak sahte isimle işlemleri yapılan şahsın, ameliyat esnasında bacağından kurşun çıkarılması üzerine operasyona katılan diğer sağlık görevlileri itiraz etmiş ve polis çağrılmıştı. Polisin incelemesi üzerine şahsın sahte isimle hastaneye yatırıldığı ve ameliyat edildiği ortaya çıktı.

Sahte isim kullanmasına ve aranmasına rağmen aynı gece ameliyatı gerçekleştiren doktordan "Kendi isteği ile taburcu oldu" iznini ala E.C.A., hastaneden kaçmıştı. Ancak bir gün sonra şahsı yakalayan polis, tekrar hastaneye getirerek tedavisin tamamlatmıştı. Daha sonra hastaneden çıkarılan şahıs, 9 yıllık cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi. Bu arada Hasta yakınları olayın ortaya çıkmaması için 15 bin lira para verdikleri de iddia edilmişti.

Haberin Zaman'da yer alması geniş yankı buldu. Olaydan haberdar olmasına rağmen hastane başhekimi Musa İnal'ın herhangi bir soruşturma başlatmaması tıp dünyasında tepkilere neden oldu. Adana Valiliğinin konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. Vali Hüseyin Avni Coş'un talimatı üzerine Sağlık İl Müdürlüğünden bir müfettiş hastaneye gönderilerek olayı soruşturması istendi. Ayrıca Başhekim Musa İnal ile de görüşen Vali Coş, konunun detaylarını öğrendiği ve neden bugüne kadar olayla ilgili bir soruşturma başlatmadığını sorduğu öğrenildi.



Cihan