Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’i 17 Ocak 2007’de öldürdüğü gerekçesiyle 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan Ogün Samast hakkında, Dink’in kardeşi Hosrof Dink’i de ölümle tehdit ettiği gerekçesiyle 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Samast’ı, Hosrof Dink’e basit tehditten iki yıla kadar hapis istemiyle yargılayan İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Samast’ın üyesi olduğu örgütün korkutucu gücünü kullanarak tehditte bulunduğu sonucuna vardı. Samast’ın yargılandığı örgütlü suçu dikkate alan mahkeme, sanığın 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması için dosyanın bir üst mahkeme olan Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

‘Adres değiştirdik’
Hrant Dink cinayetinin görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 7 Temmuz 2009 tarihli duruşmada Hosrof Dink’e “5 yıl sonra görüşürüz” diyen Samast, İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya katılmadı. Duruşmada Hosrof Dink, Samast’in sıradan birisi değil ağabeyinin katili olduğunu belirterek, kendisini tehdit etmesinden dolayı şikayetçi olduğunu söyledi.

Hosrof Dink ifadesinde, “Beni 7 Temmuz 2009 tarihli duruşmada sanık bana dönerek “5 yıl sonra görüşürüz” diyerek tehdit etti. Yaptığı eylemin sonucunda 5 yıl sonra tahliye olacağını hesaplayarak tehdit etmiştir. Bu tehdit algılaması normal yaşantımızı etkiledi bir dönem adres değişikliği yapmak durumunda kaldık” dedi.

Samast ise, talimatla alınan ifadesinde, “5 yıl sonra görüşürüz” sözünü Hosrof Dink’e değil Yasin Hayal’e yönelik olarak ‘5 yıl sonra çıkınca görüşürüz’ şeklinde söylediğini belirterek suçsuz olduğunu ileri sürdü.



Milliyet