Küçükçekmece'de 31 Aralık 2007-'de polis araçlarının da aralarında olduğu 11 aracın yakılmasına ilişkin dava, kararın Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlandı. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2007'den beri tutuklu olan Sabri Deniz getirildi. Deniz'in avukatı İlhami Sayan, "Yargıtay'ın bozma ilamında araç yakma suçlarından verilen cezaların indirilmesi istenmekte. Zaten hükümlü olan müvekkilimin bu suçlardan tutuklu olmasının anlamı yoktur. Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmamakta." dedi.
 
Savcı Salim Duran, sanık Sabri Deniz'in olay tarihinde Küçük-çekmece'de 3 özel aracı benzin dökerek yaktığını, güvenlik güçlerine ait resmi plakalı 2 araç ile 6 özel aracı yakmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Güvenlik güçlerini karşısında gören Deniz'in "Örgüt adına hepinizi yakacağız" diye bağırdığına da dikkat çeken savcı, sanığın "mala zarar vermek ve mala zarar vermeye teşebbüs etmek" suçlarından 13,5 yıldan 109 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, sanık avukatının mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için ertelendi. Deniz'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
İddianamede, Küçükçekmece'de 11 aracın kundaklanması olayına ilişkin Sabri Deniz'in "yasa dışı örgüte üye olmak'', "yakarak kamu malına zarar vermek'', "mala zarar vermek'' ve "yangın çıkararak genel güvenliği tehlikeye sokmak'' suçlarından 30 yıldan 150 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. Deniz'in, 1995 yılında "terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e üye olmak'' suçundan tutuklanarak 9 yıl cezaevinde yattığı belirtilmişti.
 


Cihan