Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında bilgi almak ve ifade vermek üzere Malatya Adliyesine gelen Gökhan Çillioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının ölümüyle ilgili olayın soruşturulması ve aydınlığa kavuşturulması konusunda oğul olarak üzerine düşeni yapacağını ve yapmakta olduğunu söyledi.

Soruşturma kapsamında babasının mezarının yeniden açıldığını hatırlatan Çillioğlu, "Biz bunu fantezi olsun diye yapmadık. Olayın aydınlatılması için mücadelemiz sürecek" dedi.

Adli Tıp Kurumu raporunu görme şansı da bulduğunu söyleyen Çillioğlu, kürek kemiğinde delik, kaburgalarında kırık, saç köklerinde arsenik olduğunun raporlarda belirtildiğini ifade etti.

Amacının olayın aydınlatılması olduğunu vurgulayan Çillioğlu, "Kazım Çillioğlu, bu ülkenin bir değeriydi" diye konuştu.

Dinlemelerle ilgili soruşturma

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, uyuşturucu şebekesi üyesi olarak gösterilerek telefonu dinlemeye alınan Gökhan Çillioğlu'nun müracaatı üzerine Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık, yaptığı incelemede, Gökhan Çillioğlu'na ait telefon numarasının bir uyuşturucu şebekesine ait olduğu gibi gösterilerek dinlemeye alındığını tespit etti. Savcılık, dinlemeyi yapanlarla ilgili soruşturma başlattı.

Gökhan Çillioğlu, kendisinin bu konuda şikayeti olduğunu belirterek, sorumluların yakalanarak cezalandırılmasını istedi.