Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Ankara'da önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, üst düzey Sayıştay yetkilileri ile bir araya gelen Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Biz hazırız, istediğiniz yeri denetleyebilirsiniz" mesajını verdi. İlk denetlenecek yerlerden biri daha önce Sayıştay denetçilerinin kapıdan döndüğü Fenerbahçe Orduevi olarak belirlendi. Buraya gidecek denetçilerin önümüzdeki günlerde tespit edileceği öğrenildi. Daha önce dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un emriyle emekli paşalar için orduevi arazisine lüks konutlar yapıldığı iddiaları ortaya atılmış, yerinde inceleme yapmak isteyen denetçiler, verilen talimat sebebiyle orduevine alınmamıştı. Zaman, konuyu, "Orduevinde denetim krizi" başlığıyla gündeme getirmişti. 
Yürürlüğe giren yeni Sayıştay Yasası, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dâhil tüm kurumların mali denetiminin yapılmasına imkan sağlıyor. Sayıştay, devlete ait ordunun elindeki silah ve bina gibi tüm malların sayımını yapacak ve denetleyecek. Savunma, güvenlik ve istihbarat ile ilgili kamu idarelerinin ellerinde bulunan devlet mallarının denetimi sonucunda hazırlanacak raporların kamuoyuna duyurulmasına ilişkin hususlar; ilgili kamu idarelerinin görüşleri alınarak Sayıştay tarafından hazırlanıp Bakanlar Kurulu'nca çıkarılacak bir yönetmelikle düzenlenecek. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olan yönetmeliğin önümüzdeki günlerde çıkması bekleniyor. Öte yandan yasadaki bu madde ve Sayıştay tarafından hazırlanan yönetmelik çeşitli eleştirilere sebep olmuştu. Bu raporların hiçbir zaman kamuoyuyla paylaşılmayacağı savunulmuştu. Üst düzey Sayıştay yetkilileri, dünyanın her yerinde milli güvenliği ilgilendiren bilgilerin gizli tutulduğunun altını çiziyor. Fakat her raporun 'gizlilik' yüzünden kamuoyundan saklanması gibi bir keyfi durumun ortaya çıkmaması için de gerekli tedbirlerin alınacağını ifade ediyor. 
Emekli paşalar için Fenerbahçe Orduevi'nde inşa ettirilen konutları 'askerî müessese' olarak nitelendiren Orduevi'ndeki askerî personel, kanundaki bu maddeyi dayanak göstererek, 2010 yılında denetçilerin içeri girmesine izin vermemişti. Söz konusu yönetmelik olmadığı için denetimin yapılmayacağını savunmuştu. Sayıştay denetçileri ise bu konutların askerî müessese ya da fabrika şeklinde yorumlanamayacağını vurgulamıştı. Harekat Alarm İskan Tesisi adı altında yaptırılan dairelerin maliyetinin 32 milyon TL'yi bulduğu, binanın da ruhsatsız olduğu iddia edilmişti. Emekli paşalar için yaptırılan her biri 198 metrekarelik dairelerde porselen seramik, iroka parke, saten boya, kapı ve pencerelerde limba ağacından doğrama lüks ve ithal malzemeler tercih edildi. Önümüzdeki günlerde Fenerbahçe Orduevi'ne gidecek olan Sayıştay denetçilerinin hazırlayacağı rapor önce Sayıştay'da değerlendirilecek, ardından TBMM'ye gönderilecek.