Başsavcı Vekili Seçen, MİT mensuplarının yarın adliyeye davet edildiklerini belirtti. Başsavcı Vekili, MİT mensuplarının şüpheli olarak mı çağrıldıkları yönündeki soruları ise cevapsız bıraktı. 
'MİT Müsteşarı, KCK'da ifadeye çağrıldı' iddiası 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, KCK soruşturması kapsamında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan, MİT eski Müsteşarı Emre Taner ve müsteşar yardımcısı Afet Güneş'i 'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağırdığı ileri sürüldü. Üç ismin, KCK önderlik komitesi soruşturması kapsamında ifadelerinin alınacağı iddia edildi. 

Fidan, Taner ve Güneş'in Perşembe günü Beşiktaş Adliye'sine gelerek özel yetkili cumhuriyet savcılarına ifade vereceği belirtiliyor. Hakan Fidan ve Afet Güneş'in Oslo'da PKK terör örgütü yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ses kaydı, geçtiğimiz aylarda internete sızdırılmıştı. Fidan ve Güneş'e söz konusu görüşmenin de sorulacağı belirtiliyor. İddiaya göre heyete, KCK'nın devletleşmesi sürecindeki MİT'in rolü ve hakem devletlerin durumu ile Öcalan ile örgüt arasındaki iletişim de sorulacak. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, üç ismin ifadeye çağırıldığı iddialarını yalanladı. Çolakkadı, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli savcılar böyle bir talepte bulunmuş olsaydı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak bana haber verirlerdi. Haber vermedikleri için adı geçen kişilerin çağrıldıkları yönündeki bilgi doğru değildir." açıklamasında bulundu. Başsavcı Vekili Fikret Seçen de MİT'çilerin ifadesinin alınacağı yönündeki iddiaları yalanladı. 




CİHAN