Memurların sorunlarını hükümet temsilcilerine aktarmak amacıyla kurulmuş bulunanmemur sendikalarının faaliyetleri günümüzde çoğunlukla sadece fotoğraf çektirmek ve internet sitesi üzerinden yayınlamakla sınırlı kalmış görünmektedir.
 
Sendikaların internet sitelerini incelediğimizde sık sık A bakanıyla veya A bürokratıyla yapılan görüşmenin fotoğraflarına rastlamaktayız. Bu tür görüşmelerde, sendika temsilcileri ilgili bakana veya bürokrata, sorunları içeren klasörü aktarırken görülmektedir. Hatta bazı fotoğraflarda sendika yöneticileri, yüksek sesle konuşurken veya elini kaldırmış yüksek perdeden bir şeyler anlatmaya çalışırken görülmektedir. Ancak fotoğrafta şık görünmek için en güzel pozu veren sendika yöneticileri, iş sorunun çözülmesine gelince ne takipçi olmaktadır ne de başka bir işlem yapmaktadır.
 
Sendika temsilcilerinde yer alan "fotoğraf çektirme ve internet sitesinden yayınlama" faaliyetinin, bir sendikal faaliyet olmadığının, başkan ve yöneticiler tarafından fark edilmesi gerekmektedir. Üstelik bu faaliyet biçiminin artıkcan sıkıcı hale geldiğinin de farkına varılması gerekmektedir.

Hizmet kollarında yer alan memurlar, temsilcilerine, sorunlarının çözümü için yetki vermektedir. Bu yetki, sadece "fotoğraf" çektirerek yerine getirilebilecekbir faaliyetten ibaret olamaz. Çektirilen her fotoğrafın veya verilen her dosyanın tek tek takip edilmesi gerekmektedir.

Daha çok hükümete yakın göründüğü ifade edilen sendika temsilcileri tarafındanyapılan "bu türden faaliyetin", hükümete uzak diğer muhalif sendikalar tarafından da aynen kopya edilmesi, memur sendikacılığı açısından hoş değildir.
 
Diğer taraftan, bürokratlar veya bakanlarla yapılan görüşmeler bir süre sonra sendika başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin psikolojilerini de etkilemektedir. Düne kadar, sendika üyesi memur çat kapı başkan veya yöneticiler ile görüşebilirken, yeni dönemde özel kalem müdürleri, sekreterler, korumalar, makam arabaları gibifarklı bir dünya oluşmakta ve sendikacı kendini fil dişi kulelerine hapsetmektedir.

Bu bağlamda, hesabı sorulabilecek veya takibi yapılabilecek "fotoğrafkarelerinde" yer alınmasının sendikacının kendisi için de yararlı olacağınıdüşünüyoruz. Tersi bir durum, koltuğa yapışma, ayak oyunlarıyla delege etkilemegibi ilkel insani duyguları tetiklemekte ve insanın sadece oturduğu makamıyla varolan, bundan ibaret bir kişilik durumuna düşürmektedir.