Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de bulunduğu 14'ü tutuklu, 30 sanığın yargılandığı davanın duruşması, sanık ve sanık vekillerinin savunmalarıyla devam etti.

"Terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan tutuklu sanıklardan Mehmet Güven, savunmasında, dava dosyasında adı geçen Mehmet Güven'in amcasının oğlu olduğunu iddia ederek, bu durumu soruşturma aşamasında da söylemesine rağmen kendisinin hala tutuklu olduğunu söyledi.

Terör örgütü üyeleriyle görüşmelerin yapıldığı iddia edilen telefon hattının da kendisine ait olmadığını, amcasının oğlu Mehmet Güven'e ait olduğunu iddia eden Güven, yapılan yanlışlığın düzeltilerek mağduriyetinin giderilmesini ve tahliyesini talep etti.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Kurt, daha sonra diğer sanık ve sanık vekillerinin savunmalarını tamamlamasının ardından, mahkeme heyetinden tutuklu sanıkların üzerine atılı suçlarla ilgili kuvvetli suç delilleri bulunduğunu belirterek, tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Kurt, ayrıca duruşmaya katılmayan Cimşit Kömekçi ve Reis Gülturan'ın haklarında çıkarılan yakalama kararının infazını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Mehmet Güven, Mehmet Haşimoğlu, Resul Yıldız ve Tuncer Kanyan'ın üzerlerine atılı suçlar, bu suçlarla ilgili deliller ile tutukluluk sürelerini dikkate alarak tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan Cimşit Kömekçi ve Reis Gülturan'ın hakkında da daha önce çıkartılan yakalama kararının infazının beklenmesini kararlaştırdı.

Duruşma, 24 Eylül'e ertelendi.



Cnn Türk